Zenica

ŠAPA: pas ubijen vazdušnom puškom

Udruženje ŠAPA Zenica zahtijeva provođenje hitne istrage i procesuiranje počinitelja
Udruženje ŠAPA Zenica zahtijeva provođenje hitne istrage i procesuiranje počinitelja
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ŠAPA: pas ubijen vazdušnom puškom- Dana 27 aprila 2016, u popodnevnim satima oko 16:30 časova, u centru Zenice, na lokalitetu platoa fudbalskog stadiona Bilino Polje, je ustrijeljen napušten pas. Pucanj se čuo sa zgrade, iz pravca ulice koja vodi prema Biss Tursu ka Tapasu. Svjedoci su zvuk opisali kao pucanj vazdušne puške. U blizini psa igrala su se djeca.

Volonteri Udruženja ŠAPA Zenica su stigli na lice mjesta, zatekli psa u teškom stanju, sa vidljivom ulaznom ranom od metka u predjelu grudnog koša na lijevoj strani, teškim disanjem koje je upućivalo na unutarnje krvarenje i punjenje pluća krvlju. Odmah je upućen poziv veterinaru, te je pozvana policija koja je i izašla na lice mjesta te uradila uviđaj, uz uzimanje izjava svjedoka.

U roku od 40tak minuta od pucnja, nastupila je smrt psa, koju je veterinar konstatovao, te će o istom biti sačinjen zvanični zapisnik.

Po navodima svjedoka, na dotičnom lokalitetu je i ranije bilo sličnih incidenata koji su prijavljeni policiji, nezakonita upotreba vatrenog oružja, ugražavanje opće sigurnosti, izazivanje opće opasnosti po ljude i životinje, strijeljenje prozora, balkona, ptica i slično, a sve od strane policiji poznatog počinitelja.

Udruženje ŠAPA Zenica očekuje provođenje hitnih istražnih radnji kako bi se potvrdio identitet ubice, te hitno procesuiranje slučaja uz podnošenje krivične prijave Tužilašvu Zeničko dobojskog kantona po počinjenju niza krivičnih dijela u ovom slučaju, te podizanje optužnice od strane nadležnog Tužilaštva, i izricanje najviše zakonom zaprijećene kazne.

Hladnokrvno ubijanje životinje samo po sebi, uz ugrožavanje sigurnosti svih građana koju se se nalazili u blizini, djece koja su se igrala pored psa, je bez presedana i mora biti najoštrije kažnjeno kao teško krivično djelo i kao opomena svima.

Danas pas, ptica, sutra vi.

ŠAPA ZENICA

fbdcd65e-d8b7-4d2c-9ee3-454d72111f92

b2806124-96e8-4d08-a228-d506a2b08f0c



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno