Zenica

Saopštenje sa 32. sjednice skupštine Zeničko-dobojskog kantona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 28.09.2016. godine, u sjedištu Kantona održana je 32. sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona. Nakon dijela koji je predviđen za elaboracije dobijenih odgovora i postavljanje novih poslaničkih pitanja i pokretanje inicijativa, utvrđen je dnevni red sjednice sa osam tačaka.

Pod tačkom 1. dnevnog reda bilo je predviđeno razmatranje federalnog Prednacrta Zakona o štrajku i Utvrđivanje mišljenja Skupštine Zeničko-dobojskog kantona po istom, ali je prije otvaranja pretresa po toj tačci dnevog reda, premijer Zeničko-dobojskog kantona u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona, povukao istu sa dnevnog reda sjednice Skupštine.

Na dnevnom redu 32. sjednice Skupštine našao se i set izvještaja i informacija koji se tiču pravosuđa, pravosudnih institucija u Zeničko-dobojskom kantonu i nevladinog sektora u Zeničko-dobojskom kantonu.

Skupština je prihvatila, odnosno primila na znanje slijedeće izvještaje:
– Izvještaj o radu Kantonalnog tužilaštva/tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona za 2015. godinu,
– Izvještaj o radu Kantonalnog suda u Zenici za 2015. godinu,
– Izvještaj o radu Kantonalnog pravobranilaštva Zenica za 2015. godinu,
– Izvještaj o radu Kantonalnog zavoda za pravnu pomoć u Zenici za period od 01.01.2015. godine  do  31.12.2015. godine,
– Izvještaj o radu Ureda za pritužbe javnosti od 01.01. do 30.06.2016. godine.

U okviru dnevnog reda razmatrana je i Informacija o stanju u oblasti pravosuđa na području Zeničko-dobojskog kantona za 2015. godinu, koju su poslanici u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona također prihvatili.

U konačnici zasjedanja poslanici u Skupštini Kantona su prihvatili i Informaciju o nevladinom sektoru u Zeničko-dobojskom kantonu za 2015. godinu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno