Nesreće

Sa Starog mosta u Mostaru skočio i utopio se 25-godišnji Mevludin ibrahimović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sa Starog mosta u Mostaru skočio i utopio se  25-godišnji Mevludin ibrahimović  – U poslijepodnevnim satima sa Starog mosta u Mostaru je skočio za sada nepoznati mladić, za kojeg su mediji iz Mostara objavili prvobitno da je iz Zenice. Nakon skoka nije izronio iz Neretve.

U prva dva sata od nesreće mediji u Mostaru su objavljivali kontradiktorne informacije o porijeklu, kao i samom načinu kako je došlo do nesreće. Još uvijek nije potvrđeno ko je stradali.

Kako saznajemo mladić ima 25 godina, te da se na Starom mostu nalazi veliki broj građana, objavio je Avaz.ba. Nije poznat izvor nezvaničnih informacija o godišntu i porijeklu mladića, kao ni da li su one potvrđene nakon nesreće.

Slučaj se dogodio oko 17.20 h, potvrđeno je u MUP-u HNK-a. Spasilačke ekipe su na terenu. Mediji u ovoj regiji nisu saopćili više detalja o ovom nesretnom slučaju.

KLIX je objavio: Policija je ispitala i porodicu mladića koji je skočio s mosta, o okolnostima pod kojima se sve to dogodilo. Kako nezvanično saznaje portal Klix.ba, radi se o 25-godišnjem muškarcu iz Zenice, koji je u društvu dvije sestre stigao u posjetu Mostaru. Dok su bili na Starom mostu, muškarac je izrazio želju da skoči u Neretvu te da sestre snime skok. One su ga odgovorile od toga, a potom su otišli u obližnji restoran na ručak. Međutim, tokom ručka je mladić ustao i navodno rekao da ide u toalet, ali se zapravo vratio na Stari most i skočio.

Njegovo tijelo je primijetio policajac ispod Lučkog mosta na površini vode, ali je ono ponovo potonulo. Nakon dojave o skoku i nestanku mladića stigla su dva kajaka Interventne spasilačke službe Mostar, a spasioci su mladića tražili nizvodno, sve do Mosta Hasana Brkića u naselju Tekija. Tu je potraga obustavljena i bit će nastavljena ujutro.

UPDATE: 19.30

Iako su u policiji rekli da je mladić iz Zenice, na licu mjesta nam je rečeno da je njegovo porijeklo iz Zvornika, a da živi u Austriji, objavio je novu informaciju AVAZ.ba. Kako saznajemo spasioci su pretražili dio od Starog do Lučko mosta, a opsežnija potraga s roniocima bit će nastavljena sutra. Kako saznajemo od svjedoka koji su bili na Starom mostu u trenutku skoka mladić je pitao radnike  da li treba platiti skok sa Starog mosta, ali mu je rečeno da mora proći obuku, koja se inače izvodi na pečini Duradžik. Nakon toga mladić se skinuo i skočio. Jedan od skakača je htio skočiti za njim kada su ljudi povikali da je mladić skočio sa mosta. Također, kako javlja reporter “Dnevnog avaza” sestre i supruga su snimile skok

UPDATE: 20.30 – Kako saznajemo spasioci su pretražili dio od Starog do Lučko mosta, a opsežnija potraga s roniocima bit će nastavljena sutra. Kako saznajemo mladić se zove Mevludin Ibrahimović i ima 25 godina. –



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno