Rukomet

RK Konjuh pobjednik turnira “Zaim Kobilica”

RK Konjuh pobjednik turnira
RK Konjuh pobjednik turnira
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RK Konjuh pobjednik turnira “Zaim Kobilica”- Nakon dva dana odličnog rukometa u Zenici završen je memorijalni turnir ,,Zaim Kobilica”.

Pobjednik turnira je RK Konjuh iz Živinica, koji je u regularnim vremenu u veoma zanimljivoj i borbenoj utakmici gdje su se u vodstvu tokom čitavog meča smjenjivale obje ekipe utakmica je završena neriješenim rezultatom sa sarajevskom Bosnom 24:24 (poluvrijeme 12:12). Boljim izvođenjem penala, bolje rečeno odbranom dva penala od strane golmana Konjuha Almina Bojića (5:3 za Konjuh) – Konjuh je prvi pobjednik turnira,,Zaim Kobilica”, a uopšte ne bi bilo nezasluženo da je pobjednički pehar otišao u Sarajevo.

Pobjednički pehar turnira je od predsjednika Organizacionog odbora turinira Paneta Škrbića preuzeo kapiten RK Konjuha Hariz Begić, reprezetativac BiH.

U borbi za treće mjesto RK Krivaja je bila bolja od domaćeg Čelika – 37:30 (18:15).

Igračem turnira proglašen je Almir Osmanhodžić (RK Bosna), najbolji golman je Sidik Omerović (RK Bosna), a najbolji stijerlac turnira (sa 20 postignutih golova) je Davor Kadić (RK Konjuh).

– Odlična organizacija turnira, odličan rukomet četiri ujednačene ekipe, izvanredna borbenost i zalagnje ekipa, kao da se radilo o prvenstvim utakmicama, četiri ekipe koje su se dobro pripremile za novu prvenstvenu sezonu –glavne su karakteristike prvog memorijalnog turnira ,,Zaim Kobilica”. Čestitam domaćinu RK Čelik na izvaredndoj organizaciji turnira i vidimo se na turniru ,,Zaim Kobilica 2017.” – izjavio po završetku turnira direktor pobjedničke ekipe (RK Konjuh) Dalibor Paliborić.

•U finalnoj utamici RK Konjuh – RK Bosna (Sarajevo) pobjednik Konjuh tek nakon izvđenja penala
•Igrač turnira je Almir Osmanhodžić (RK Bosna), najbolji golman Sidik Omerović (RK Bosna), a strijelc Davor Kadić (RK Konjuh).

RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno