Rukomet

RK Čelik: pripreme počinju 1. avgusta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RK Čelik: pripreme počinju 1. avgusta – Na sjednici Upravnog odbora RK Čelika donešena je odluka da pripreme za naredno prvenstvo u Premijer ligi BiH započnu 1. avgusta.

– Radiće se u Gradskoj areni, u teretani i na Kamberovića polju dva a nekad i tri puta dnevno – kaže trener Čelika, prof. Seldin Rizvanović. Kostur tima čine domaći igrači iz prethodnog prvenstva: Aldin Begagić, Edin Bajramović, Mirza Dervenčić, Edvin Begović, Adnan Begagić, Milan Duvnjak, Enes Sirčo, Hamza Hadžić, Amar Kobilica i Ajdin Tufekčić, a provjerenoj ekipi će biti priključeno i desetak juniora s kojima će biti potpisani stipendijski ugovori – kaže Rizvanović.

Inače, naredno prvenstvo u Premijer ligi BiH započinje 3. septembra.

RK Čelik organizuje medjunarodni memorijalni turnir U čast Zaima Kobilice

Rukometni klub Čelik Zenica, prema odluci Uprave kluba, krajem augusta organizuje medjunarodni rukometni turnir ,,Zaim Kobilica”, u čast ovog vrsnog rukometaša, koji je preminuo prošle godine, a igrao je za RK Čelik i italijanski HC Prato, te za reprezentaciju BiH i Italije.
– Pozivi za turnir su otišli na adrese HC Prato, RK Konjih iz Živinica i RK Bosna iz Visokog. Želimo da pored uspomene na jednog od najboljih rukometaša Čelika svih vremena Zaima Kobilicu, napravimo i malu svečanost za našeg dosadašnjeg odličnog igrača i kapitena u prethodnih nekoliko sezona, Davora Kadića, koji je nakon pet i po godina provedenih u Čeliku, iz porodičnih razloga prešao u RK Konjuh iz Živinica – kaže nam Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika. Osnovan je Organizacioni odbor koji ovaj turnir treba da realizuje.

RK ČELIK – UPIS U BESPLATNU ŠKOLU RUKOMETA

Rukometni klub Čelik, član Premijer lige BiH i ovogodišnji učesnik osmine finala evropskog Čelendžer kupa vrši prijem novih članova za besplatnu školu rukometa. Godišta koja se mogu prijaviti su: 2004./ 2005. i 2006/2007., a članarina se ne naplaćuje!

Školu će voditi poznate ranije rukometne zvijezde, ali i sadašnji rukometaši i reprezentativci BiH. Prijave se vrše svakim danom osim nedjelje u prostorijama Rukometnog kluba Čelik, u zgradi pored Hotela Internacional. Telefon za informacije i upis je: 062 599 630, Nedim Šehić, sekretar Kluba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno