Naše

Renić: učestvovali ste u svemu, novac je bio ključan, kad su prihvatili drugi, pozivate građane na pobunu!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Renić: učestvovali ste u svemu, novac je bio ključan, kad su prihvatili drugi, pozivate građane na pobunu! – Predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica Sanja Renić oglasila se povodom javnih prozivki i prijetećih poruka upućenih posljednjih dana u javnosti, preko društvenih mreža i medija, a nakon najave nadležnih da počinje dislociranje dijela od nekoliko hiljada pasa lutalica koji se nalaze na zeničkim ulicama. Podsjećamo, Udruženje Šapa je optužilo lokalne vlasti da pripremaju masovno ubijanje pasa, pod izgovorom uklanjanja.

Renić je jasno naglasila da jednostrani potezi ne vode ničemu, te “obilježila” krivce za trenutnu situaciju. Pročitajte integralni tekst statusa, kojeg je objavila na FB-u.

-Nije u redu. Nije u redu biti ključni igrač i sudionik priče o Azilu u Zenici od 2010-te godine, potrošiti 600.000,00 KM od građana za nesto što kapacitetom ne odgovara stvarnim potrebama, učestvovati u svim razgovorima, biti prisutan na sjednici prošlog saziva Gradskog vijeća koje je izglasalo sve odluke koje niko nije proveo do kraja.. Zašto? Gdje je zapelo? Zašto se sad kada se krenulo sa realizacijom koja je dogovorena, ali je novac bio ključan i posao je prihvatilo drugo udruženje, poziva na pobunu građana? Doktori veterinarske medicine nisu udruženje lovaca ili nekih lica koje ubija životinje. Zašto im ne vjerujemo? Evo, javljam se da pratim njihov rad i o svemu ću obavještavati javnost. Najlakše je napadati, nekad treba preuzeti odgovornost i nešto završiti do kraja, a ako je to u interesu za koji se borimo, onda je i minus na računu opravdan (za ovo mogu ovog trenutka svjedočiti na Sudu iz ličnog iskustva kada je u pitanju profesionalizacija mjesta Predsjedavajuće GV, a koja je uslovljena da svoje mišljenje ostavim u špajzu). Znači, dragi građani Zenice, imate neprofesionalnu Predsjedavajuću koja vam se zaklela profesionalno obavljati sve zadatke tako i ovaj koji je važan za sigurnost djece i svih građana, napisala je Renić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno