Biznis

Rekonstrukcija BNP u Zenici

Rekonstrukcija Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici
Rekonstrukcija Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rekonstrukcija Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici- Prva faza rekonstrukcije, koja bi trebala biti okončana u februaru, obuhvata radove na obnovi fasade cjelokupnog objekta. Direktor Narodnog pozorišta Zenica Hazim Bebagić nije skrivao radost, jer dugo se čekalo da ovaj hram kulture, koji bilježi sjajne rezultate, dobije novi sjaj.

“Nakon 38 godina započeli smo projekt infrastrukturne obnove, koji podrazumijeva nekoliko vrsta radova: sanaciju fasade, hidroizolacije na ravnom krovu, unutrašnji moleraj i rekonstrukcija umjetničke sklupture Dušana Đamonje, koja krasi ulaz u BNP” , kazao je za Faktor Begagić.

U prvoj fazi rekonstrukcije Gradska uprava Zenice odobrila je 83.000 KM. Ta sredstva pokrivaju sanaciju fasade.

Treba istaći da je novcem od nagrade osvojenim na festivalu u Brčkom, koje je dobila predstava “Prodor na zapad” u iznosu od 15.000KM, kao najbolja po ocjenama stručnog žirija i žirija publike, obnovljen glumački salon i probna sala 16.

Za potpunu rekonstrukciju Zeničkog pozorišta sredstava još nema, a prvi čovjek ove kulturne institucije nada se kako će vlasti prepoznati ovu ideju i dati doprinos kako bi se u obova radila u fazama.

“Nastojat ćemo da ostatak radova bude uvezan proces, kako bi vlasti dale doprinos da se projekt završi. Prioritet je zatvaranje stakala na prostoru gornjeg foajea, koja su polomljena u olujnom nevremenu u januaru, a za koji pokušavamo iznaći finansijski prihvatljivo rješenje, a koje značajno ne narušava izvorni izgled objekta. U ovom dijelu predviđen je moderan galerijski prostor, koji itekako nedostaje Zenici”, dodao je Begagić.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno