Info

Razvoj ruralnog poduzetništva u FBiH

Za razvoj ruralnog poduzetništva FBiH 5,35 miliona dolara
Za razvoj ruralnog poduzetništva FBiH 5,35 miliona dolara
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Razvoj ruralnog poduzetništva u FBiH- Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i i generalni direktor OPEC fonda za međunarodni razvoj (OFID) Suleiman Jasir Al- Herbish potpisali su jučer u Beču Sporazum o zajmu za Projekt razvojnog poduzetništva u vrijednosti 5.350.000 dolara.

Opći cilj ovog projekta je smanjiti ruralno siromaštvo putem pružanja pomoći poljoprivrednicima u procesu prelaska na komercijalnu poljoprivredu i razvoj sektora nepoljoprivrednih društava, čime će se stimulirati stvaranje prilika za zapošljavanje u ruralnim područjima. Sporazum koji je potpisan odnosi se na Federaciju BiH gdje će zajam biti i alociran, a koristiće se za potporu i ulaganje u ruralno poduzetništvo, kao i infrastrukturu ruralnog tržišta. Ministar Bevanda nakon potpisivanja sporazuma zahvalio se generalnom direktoru OFID-a na potporu koju kontinuirano pružaju Bosni i Hercegovini, te izrazio nadu da će nastaviti dobru suradnju i ubuduće. “Ovo je povoljan kredit koji ima grace period od pet godina uz rok otplate od 15 godina, te povoljnu kamatu od 2,75 posto godišnje. Siguran sam da će ova sredstva doprinijeti da se unaprijedi poljoprivredna proizvodnja i prilagodi novim uvjetima tržišta”, naglasio je ministar Bevanda.

Generalni direktor OFID-a istaknuo je da će ova institucija nastaviti pružati potporu razvojnim projektima u BiH, posebno u oblasti smanjenja siromaštva u ruralnim sredinama. Potpisivanju ovog sporazuma prisustvovao je i veleposlanik BiH u Austriji Tomislav Leko.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno