Zločini

Pucnjava na platou Bilinog, otkazana skupština NK Čelik, uhapšena jedna osoba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pucnjava na platou Bilinog, otkazana skupština Čelika – Nogometni klub Čelik nije uspio da održi drugu sjednicu skupštine kluba u novom sazivu zbog nedostatka kvoruma.

Predsjedavajući skupštine Damir Bradarac upoznao je prisutne članove da će se skupština odgoditi na neodređeno vrijeme, a mandatar za sastav upravnog odbora Bruno Bojić deset minuta pred održavanje skupštine podnio je neopozivu ostavku.

Prije početka održavanja sjednice skupštine NK Čelik ispred službenog ulaza u stadion Bilino polje, prema riječima operativnog službenika MUP-a ZDK “došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojem je sudjelovao za sada neutvrđen broj osoba”.

Prema izjavama očevidaca koji su bili kod stadiona do pucnjave je došlo nakon verbalnog sukoba manje grupe navijača s jedne strane i jedenog od članova Skupštine NK “Čelik” s druge strane. Ovu informaciju nije bilo moguće provjeriti i potvrditi u policiji, niti u Čeliku.

Web portal Faktor piše da se, prema riječima očevidaca, član skupštine Ševko Adilović sukobio sa grupom navijača koja ga je napala, nakon čega je on posegnuo za vatrenim oružjem.

Povrijeđenih nije bilo, a Adilović je odveden u prostorije MUP-a ZDK.

Uviđajne radnje na mjestu događaja obavljaju pripadnici policijske uprave I Zenica.

Kako je rečeno u policiji, nisu tačne špekulacije pojedinih medija da je u pucnjavi ranjena jedna osoba. Do 19.30 policija je privela nekoliko osoba na ispitivanje, zbog moguće veze sa ovim događajima ispred službenog ulaza na stadion.

ekrembilino2



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno