Zločini

Provaljeno u kuću u Peharama i firmu u Lukovom polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Provaljeno u kuću u Peharama i firmu u Lukovom polju –  Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

U ulici Werostin put, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo S.I., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Policijski službenici Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj.

U periodu od 02.01. do 16.01.2017. godine, u ulici Lukovo polje, izvršena je teška krađa u prostorije firme „Weling“ Zenica, iz kojih je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

U mjestu Donja Vratnica, izvršena je teška krađa u firmu „ITR“ Sarajevo, odakle je tom prilikom otuđena određena količina alkoholnog pića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Breza

U mjestu Župča, izvršena je teška krađa u džamiju, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Maglaj

U mjestu Poljice, u firmi „Excel Assemblies-BH“ Maglaj, iz ormara koji koristi M.J. iz Maglaja, izvršena je krađa određene količine novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno