Kultura

Promocija zbirke aforizama Avde Bašića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Promocija zbirke aforizama Avde Bašića – U sklopu Mjeseca knjige 2016, u Općoj biblioteci u Zenici, dana 18.10.2016. godine, održana je promocija aforističke zbirke „POVUCI – POTEGNI“, Avde Bašića iz Zenice.
U dobro popunjenoj čitaonici, promociju je otvorio direktor Opće biblioteke u Zenici Midhat Kasap, a nakon toga promociju je nastavila moderatorica Mirela Bašić, kćerka aforističara Avde Bašića.
Zbirku je predstavio recenzent, književnik i književni kritičar Željko Grahovac naglasivši, da se autor ove, već druge, knjige aforizama svrstao među vodeće aforističare u Zenici, poznatoj još od ranije po mnogo vrsnih aforističara.
Kao učesnici promocije, svoje aforizme su predstavili i zanički aforističari, Bojan Bogdanović i Seid Imamović, čiji su aforizmi, uz aforizme autora Avde Bašića, izazvali erupciju smijeha i aplauz prisutne publike. Ugođaj u čitaonici upotpunjen je pjesmama uz gitaru.
Na kraju se prisutnim obratio i sam autor navedene zbirke Avdo Bašić, govoreći kako je nastala ova zbirka, a zatim je predstavio nekoliko najboljih aforizama iz prve knjige „PRESING“, kao i ove, sinoć predstavljene „POVUCI – POTEGNI“.
Sve u svemu, zahvaljujući autoru, učesnicima i publici, održano je još jedno lijepo i uspješno veče u Općoj biblioteci u Zenici.

Tekst S.Imamović
Foto galerija E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno