Biznis

Pročitajte tekst Kolektivnog ugovora u FBiH

Saradnici i partneri
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pročitajte tekst Kolektivnog ugovora u FBiH – U Službenom listu Federacije BiH objavljen je Kolektivni ugovori koji su potpisali Udruženje poslodavaca u FBiH i Savez samostalnih sindikata BiH. Ovim kolektivnim ugovorom uređuju se: plaće, najniža satnica i najniža plaća, povećanje plaće, sadržaj granskih kolektivnih ugovora, djelovanje i uvjeti rada sindikata, pravila o postupku kolektivnog pregovaranja i zaključivanja kolektivnih ugovora, sastav i način postupanja tijela ovlaštenih za mirno rješavanje kolektivnih radnih sporova, postupak raskidanja ovog kolektivnog ugovora, trajanje i važenje ovog kolektivnog ugovora, te štrajk.

U toku su pregovori o granskim kolektivnim ugovorima koje vode predstavnici Pregovaračkog tima vlade, resorosnih ministarstava i sindikata. Vođeni su pregovori o granskim ugovorima za oblasti šumarstva, prerade drveta i papira BiH, željeznica, rudnika, zdravstva, te srednjeg obrazovanja. Naredne sedmice počet će pregovori o granskim ugovorima za djelatnosti energetike, telekomunikacija, poštanskog prometa i državne službe.

Zenicablog vam donosi tekst Kolektivnog ugovora, objavljenog u Službenim novinama FBIH.
kolektivniugovorfbih01
kolektivniugovorfbih02kolektivniugovorfbih03kolektivniugovorfbih04



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno