Nogomet

Press u NK Čelik uoči 28. kola

Elvedin Beganović i Jovo Kojić na današnjem pressu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik uoči 28. kola prvenstva. Srijeda: NK Čelik – FK Željezničar (17sati). U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press je prvenstvena utakmica 28. kola (13.kolo drugog dijela takmičenja) nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2015/2016, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Željezničar iz Sarajeva.

Prisutnim novinarima obratili su se: Elvedin Beganović, šef stručnog štaba (ŠSŠ) NK Čelik i Jovo Kojić, standardni prvotimac Čelika.

ŠSŠ  Beganović prvo se osvrnuo na poraz u Vitezu i rekao da idu dalje, jer ih čeka veliki protivnik koji im daje veći motiv i protiv koga se svi žele dokazati. Treba dati sve od sebe i pokušati ostati neporažen od ekipe koja nije doživjela poraz u proljetnom dijelu prvenstva i odigranih 12 kola (zadnji prvenstveni poraz od 0:1 Željezničar doživio u 14.kolu protiv Rudara u Prijedoru, 01.novembra 2015.godine, nap.a.).

Beganović kaže da je u ekipi Željezničara teško naći mane u igri, ali ako se pruži maksimum, može se ostati neporažen ili čak i pobjediti.

-U sastavu Čelika neće biti, zbog tri žuta kartona, Harisa Heće i Zlatka Kazazića, a u tim se vraćaju kartonirani igrači iz prošle utakmice, Mahir Karić i Anel Dedić, – kazao je, pored ostalog, Beganović.

Na pitanje novinara šta očekuje od sutrašnjeg sudije Tomislava Ćuića  i suđenja na utakmici, koji se dva puta ogriješio o Čelik, Beganović je kratko odgovorio „da se nada normalnom suđenju, ali se nada da se njegove greške na štetu Čelika neće ponoviti u sutrašnjoj utakmici“.

Jovo Kojić, standardni i pouzdani igrač Čelika, koji „uskače“ na mnoga mjesta u timu, pred sutrašnji derbi je optimista:

Zaboravili smo utakmicu u Vitezu i maksimalno smo posvećeni duelu sa Željom. Pritisak je na njima zbog imperativa pobjede, jer moraju ostvariti dobar rezultat kako bi ostali u igri za plasman na tabeli, koji im obezbjeđuje  evropska takmičenja. Čelik čeka sedam sezona pobjedu na Željezničarom i to nam je dovoljan motiv da damo sve od sebe da pobijedimo.

Vjerovatni, početni, sastav Čelika: Adilović, Kojić, Đidić, Jusić, Bureković, Bajraktarević, Anel Dedić, Salčinović, Grahovac (Marin Popović), Selimović, Karić.

Službena lica za utakmicu u Zenici NK Čelik – FK Željezničar:

NK ČELIK – FK ŽELJEZNIČAR Zenica, 04.05.2016. 17.00
Sudija Ćuić Tomislav Tomislavgrad
DELEGAT A-1 Macić Amer Mostar
Ristović Davor – Istočno Sarajevo A-2 Perić Marko Mostar
POSMATRAČ SUĐENJA 4 Ibrišimbegović Senad Travnik
Marić Dragan – Srbac 5 Grbić Zoran Prijedor
BEZBJEDNOST 6 Petrović Dragan Banja Luka
Kopčić Senad – Travnik  

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – FK Željezničar  na rasporedu je u srijedu 04.maja 2016.godine u 17 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

E. Imamović za Zenicablog

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno