Zenica

Predavanje i edukacija o novoj metodi mjerenja glukoze i inzulinskim pumpama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predavanje i edukacija o novoj metodi mjerenja glukoze i inzulinskim pumpama – Savez udruženja dijabetičara u ZDK je organizovao predavanja i edukaciju na temu “Nova metoda mjerenja glukoze u međustaničnoj tekućini  i Inzulinske pumpe”.

14466206_1217610894967901_1573227543_oPredavači su bili Davor Skeledžija iz Zagreba, volonter, predavač i sam dijabetičar, koji je predstavio novu metodu mjerenja glukoze u međustaničnoj tekućini FREE STILE LIBRE koju kod nas korist članica Amna Kovačević. Predavanje na temu inzulinskih pumpi održala je prim. Snježana Hasanbegović, docentica Universiteta u Sarajevu.

Savez udruženja dijabetičara u ZDK započinje novu priču o uvođenju inzulinskih pumpi i novih metoda mjerenja glukoze u međustaničnoj tekućini kao metode koje koriste pacijentu i smanju velike troškove društvenoj zajednici u liječenju dijabetesa u ZDK. U narednom periodu tražit ćemo implementaciju ovih metoda, posebno kod najugroženijih dijabetičara, djece, kazao nam je generalni sekretar Udruženja Haris Delić.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno