Ostali sportovi

Pratite na Zenicablogu uživo nastupe Tuke, Alića, Mileusnića i ostalih u Rumuniji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pratite na Zenicablogu uživo nastupe Tuke, Alića, Mileusnića i ostalih u Rumuniji – Atletski reprezentativci spremni dočekuju nastupe tokom vikenda, pojedini će pokušati osigurati kartu za Amsterdam. Atletski reprezentativci i reprezentativke Bosne i Hercegovine  su u rumunskom Pitešti. Svi spremni i raspoloženi, u dobroj formi, ičekuju svoje nastupe na Balkanskom prvenstvu.

OVDJE POGLEDAJTE PDF LISTU SA TERMINIMA NASTUPA SVIH NAŠIH TAKMIČARA

Sigurno, najveće ime na ovom takmičenju je Amel Tuka, koji će nastupiti na 800 metara i u štafeti 4×400 metara.  Hamza Alić je favorit u bacanju kugle, a prema riječima selektora Krehmića, od njega se može očekivati hitac preko 20 metara, koji bi bio dovoljan za medalju.

Prvo ime u bacanju koplja na ovom takmičenju je Dejan Mileusnić, koji bi trebao svoju dobru formu krunisati normom za Olimpijske igre u Riju. Od atletičara koji su još uvijek bez norme, a imaju tendenciju da je ispune su Rusmir Malkočević u disciplini 400 metara prepone i Osman Junuzović u disciplini 3000 metara stipl.

Velike šanse za plasman na Evropsko prvenstvo u Amsterdam ima i štafeta 4×400 metara koju će trčati Amel Tuka, Rusmir Malkočević, Semir Avdić i Abedin Mujezinović. Svi članovi tima su spremni, i kako kažu, u dobroj su formi. Za plasman u Amsterdam, potreban im je rezultat bolji od trenutnog državnog rekorda, koji iznosi 3:10.50.

Kada je u pitanju ženski dio ekipe, vrijedi izdvojiti nastup mlade Sare Lučić kojoj će ovo biti jaka generalka pred nastup na Evropskom prvenstvu za mlađe juniore/ke. Pored nje, na posljednih nekoliko takmičenja, dobre rezultate su ostvarivale Kanita Bilić, Milica Ožegović i Vanja Spaić, koje su uspjele popraviti svoje rezultate, a pojedine su popravile i državne rekorde u svojim disciplinama. Zbog priprema za Amsterdam i Rio, u Piteštiju neće nastupiti Kemal Mešić, Mesud Pezer i Lucija Kimani.

Nedjelja: Naš Dejan Mileusnić, bh.rekorder u bacanju koplja, nastupa u 18.15 sati, dok je trka na 800m, u kojoj učestvuju Amel Tuka i Abedin Mujezinović, na rasporedu u 18:45 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno