Info

Praćenja online TV sadržaja variruju ovisno o zemlji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prema novom istraživanju tvrtke IHS Technology, trend praćenja tradicionalnog televizijskog programa u Europi slabi u korist online servisa, no postoje mnogobrojne varijacije ovisno o državi.

Istraživanje tvrtke IHS Technology pokazuje kako u Europi trend praćenja tradicionalnog televizijskog sadržaja sve više slabi u korist tehnologija kao što je PVR, ali i online video servisa kao što je Netflix.

U Velikoj Britaniji 2014. godine gledalo se prosječno tri sata televizijskog programa dnevno, što je 14 minuta manje nego u 2013. godini, a ukoliko se televizijskom sadržaju pridodaje i online sadržaj također se dolazi do zaključka da su gledatelji u prosjeku dnevno gledali manje video sadržaja nego u 2013. godine. No to će se sasvim sigurno promijeniti tijekom ove godine s obzirom da su Britancima dostupni online video servisi Netflix i Amazon Prime, a tamošnje televizijske kuće kao što su BBC i Channel 4 ponudile su zainteresiranim korisnicima svoje online video servise.

U Njemačkoj gledatelji su u 2014. godini TV sadržaj svakoga dana pratili prosječno 3 i pol sata, baš kao i godinu ranije, njemački korisnici preferiraju plaćati pristup sadržaju, a ne sam sadržaj pa su u toj zemlji i dalje popularni Pay TV servisi.

U Francuskoj gledatelji su svakoga dana u 2014. godini TV program pratili u prosjeku 3,6 sati (10 minuta manje nego u 2013. godini). U toj zemlji tržišni udio online servisa raste, no ne na razini Velike Britanije, u odnosu na 2013. godini pregledavanje takve vrste video sadržaja poraslo je za 17%, no najveći prihodi ipak su dolazili od Pay TV-a i usluga videa na zahtjev (VoD). Netflix se u Francuskoj pojavio u zadnjem kvartalu 2014. godine pa nije mogao značajnije utjecati na provedeno istraživanje.

U odnosu na ostale zemlje, u Italiji je tijekom 2014. godine poraslo praćenje tradicionalnog televizijskog programa, svakoga dana televizijski program se pratio četiri sata i 37 minuta. U IHS-u taj rast povezuju s financijskom krizom i rastom broja nezaposlenih. Praćenje online video sadržaja u Italiji ima vrlo nisku zastupljenost te Italija u tom pogledu zaostaje za ostalim zemljama u istraživanju.

bug.hr



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno