Zabava

Poslušajte: Adisa Zvekić – Brotherhood

Diamusk by Francisco Munoz 2
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poslušajte: Adisa Zvekić aka Diamusk – Brotherhood- Poznata po svom radu u bendovima Gluho Doba, Dubioza kolektiv i La Cherga, Adisa Zvekić aka Diamusk objavila je prvi singl Brotherhood, za njen prvi solo album WADADA.

Diamusk je potpisala ugovor s Fjord Sound Records u decembru 2015. kada je njen projekt za izdavanje albuma na crowdfoundingsiteu Kickstarter pronašao muzički izdavač, i u potpunosti finansirao produciranje albuma.

Debi album WADADA će izaći do aprila 2016. Sve vokalne izvedbe i tekstove potpisuje Diamusk, a kompozicije, aranžmane i produkciju potpisuje zajedno sa svojim suprugom Aldinom Hasanovićem. Mastering albuma radio je Đani Pervan, a za omot albuma zaslužan je Sallex Perić.

Prvi singl, pjesma Brotherhood, je žanrovski kategorisana kao alternativni pop s primjesom reggaea i duba i predstavlja primjeren sažetak za najavu albuma WADADA. U ovoj pjesmi Diamusk poziva na hrabrost u globalnom društvu, te da se za bolji svijet, uprkos poteškoćama, mora preuzeti kontrola i lična odgovornost.

Zvuk singla Brotherhood nije uobičajeni Balkan beat prisutan u bendovima s kojima je prije surađivala, već više teži ka internacionalnom popularnom muzičkom stilu.

Wadada album je snimljen na engleskom jeziku, u ChildRoom studiju u Adisinom domu u Bergenu u Norveškoj.

“Jako smo sretni što možemo poruku od Diamusk prenijeti na svjetsku scenu. Njen rad je tako iskren u svom zvuku i jasan glas čovječanstvu. Njeno iskustvo iz tmine rata i gladi prožima ovo muzičko djelo istinskim vrijednostima i od srca. U svom dvadesetogodišnjem muzičkom iskustvu se može pohvaliti s više od 500 koncerata diljem Evrope. Drago nam je da se vratila”, poručuju iz izdavačke kuće Fjord Sound Records.

Singl Brotherhood se može naći na svim vodećim muzičkim servisima:Spotify, iTunes, Youtube, Amazonu, i većini digitalnih streamingplatformi.

Korisni linkovi:
Diamusk.com
Fjordsound.com/release/wadada/

(Radiosarajevo.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno