Info

Posjeta predstavnika NVO turskom ambasadoru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Posjeta predstavnika NVO turskom ambasadoru – Danas su predstavnici četiri  nevladine organizacije iz BiH posjetili sjedište Turske ambasade u BiH – Sarajevo i susrela se sa turskim ambasadorom Cihad Erginayem i njegovim saradnicima.

Predstavnici nevladinih organizacija (Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica, Udruženje RVI paraplegičara FBiH, Zeleni polumjesec-Yesilay BiH i Istanbul-edukacioni i kulturni centar Sarajevo), su tokom susreta sa ambasadorom Erginayem iskazali solidarnost i veliku podršku narodu i institucijama Republike Turske (Vladi Republike Turske i predsjedniku Recepu Tayipu Erdoganu), poslije napada na demokratiju neuspjelim vojnim pučem od strane terorističke skupine FETO.

13882259_10208712885853155_9109336762939273387_nTokom razgovora je amabsadoru Erginayu uručeno i pismo podrške nevladinih organizacija adresirano na Vladu Republike Turske – premijeru Binali Yilidirim,  predsjedniku Republike Turske Recepu Tayipu Erdoganu i predsjedniku Velike narodne skupštine Republike Turske Ismail Kahramanu koji se hrabro bore uz veliku podršku naroda protiv neprijatelja i onih koji su pokušali uništiti volju naroda vojnim pučem. Nažalost, rezultat napada 15 jula na demokratiju i slobodu turskog naroda od strane pučista i terorista bio je i veliki broj ubijenih  građana, koji su svoje živote dali za slobodu i demokratiju turskog naroda. I poslije 12 dana milioni ljudi u Republici Turskoj svaki dan i noć svojim izlaskom na ulice i trgove simbolično stražari za demokratiju. U petak (29.07), u večernjim satima i u Sarajevu u organizaciji nekoliko nevladinih organizacija iz BiH će biti organizovan skup podrške Republici Turskoj sa simboličnim nazivom „Straža za demokratiju u Republici Turskoj“. Republika Turska i BiH su prijateljske države. Veliki broj aktivnosti naših organizacija ima za cilj jačanje prijateljskih i bratskih veza između BiH i Republike Turske. Svakako da će i naše organizacije biti prisutne na navedenom skupu i na taj način simbolično podržati narod Republike Turske, Vladu Republike Turske i predsjednika Recepa Tayipa Erdogana.

Sarajevo; 27.07.2016                                                                                                  Press služba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno