Info

Porast zagađenja u zemljama EU

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Porast zagađenja u zemljama EU- Emisije ugljičnog dioksida (CO2) iz fosilnih goriva porasle su za 0,7% u Europskoj uniji u 2015. godini u odnosu na prethodnu godinu, podaci su Eurostata, statističkog ureda Europske unije.

Emisije CO2, glavni suradnik u globalnom zagrijavanju, čine oko 80% svih emisija stakleničkih plinova u EU. One su pod utjecajem činitelja kao što su klimatski uvjeti, ekonomski rast, veličina populacije, promet i industrijske aktivnosti.

Emisije CO2 porasle su u većini zemalja članica EU-a u 2015. godini, prema procjenama Eurostata, a najveći rast se bilježi u Slovačkoj (+ 9,5%), Portugalu (+ 8,6%) i Mađarskoj (+ 6,7%), a slijede Belgija (+ 4,7%) i Bugarska (+ 4,6%).

Smanjenje emisija zabilježeno je u osam zemalja članica, posebno u Malti (-26,9%), Estoniji (-16,0%), Danskoj (-9,9%), Finskoj (-7,4%) i Grčkoj (-5,0%).

Različite inicijative energetske učinkovitosti EU imaju za cilj smanjenje emisije CO2 i drugih stakleničkih plinova.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno