Ostali sportovi

Satnice nastupa bh.olimpijaca u Riu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Satnice nastupa bh.olimpijaca u Riu – Olimpijske igre u Rio de Jaineru počinju 5. avgusta, a u ovom brazilsku učestvovati će i Bosna i Hercegovina. Naših 11 sportista nastupit će na Olimpijskim igrama u Riju što je najbrojnija delegacija u historiji Bosne i Hercegovine.

Bh. delegacija u Rio putuje 31. jula nakon čega će početi završne pripreme za nastup na OI. Ljubitelji sporta u Bosni i Hercegovini velike nade polažu ove godine da bi naša zemlja mogla doći do prve historijske medalje na Olimpijadi.

Oči su uprte u Amela Tuku koji svoj prvi nastup ima 12. avgusta u kvalifikacijama na 800 metara. Led će probiti Amina Kajtaz koja će već 6. avgusta nastupiti, a isti dan na borilište će izaći i Tatjana Đekanović. Jedino još uvijek nije poznat raspored za naše tenisere Damira Džumhura i Mirzu Bašića. Takmičenje na Olimpijadi što se tenisa tiče počinje 6. avgusta, dok se finalni meč igra 21. avgusta.

raspored oi bih

Ukoliko se naš najbolji atletičar Amel Tuka plasira u finale gledat ćemo ga 15. avgusta od 17:35 sati. Što se tiče naših bacača kugle, u slučaju da se plasiraju u finale ove discipline nastupit će 18. avgusta od 15:30 sati. Najiskusnija u ovoj ekipi Lucia Kimano takmiči se u disciplini maraton, a finale ove utrke na programu je 14. avgusta od 4:30 sati. Naša plivačica Amina Kajtaz u slučaju prolaza u finale nastupala bi 7. avgusta, dok bi Mihajlo Čeprkalo nastupio 14. avgusta. Što se tiče naših tenisera meč za zlatnu medalju u ovoj kategoriji igra se 21. avgusta.

(Sportsport/Olimpijski komitet BIH)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno