Naše

Pogled iz drugog ugla: Mišine muke u Blatuši

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pogled iz drugog ugla: Mišine muke u Blatuši- Stanujem u Blatuši i sa svog prozora vidim Mišin šator. To je jedan nesretan, ali pošten čovjek, tvrdi žiteljka Blatuše, koja nam se javila povodom napisa naših sugrađana o “deponiji” nadomak džamije u Blatuši.

Pisali smo nedavno OVDJE, na ovom linku.

A problem traje mjesecima, još smo upozorili na to u U OKTOBRU prošle godine, POGLEDAJTE OVDJE.

I naša sugrađanka nastavlja.

– U ratu je izgubio sina, a i kćerka mu je umrla. U njemu je velika tuga. Skuplja papir za svog brata, a on mu daje samo da jede. Mišo nikada nikog nije uvrijedio, uplašio niti okrao. Voli pse, hrani ih od svog zalogaja. On bukvalno nema gdje da spava, pa evo dobre prilike da općinari dođu i riješe pitanje njegovog zbrinjavanja ili daj Bože da mjesna zajednica se uključi u sve to. Mi znamo samo loše govoriti o nekome, a za pomoć će se pričekati. Niko se nije zapitao zašto taj čovjek spava u šatoru. Možda voli tako, jel? Kakvo smo društvo, očekujem da ga mještani kamenjuju na spavanju. Ja Mišu poštujem, jer me svako jutro pozdravi i upita kako sam. Eto, takav je Mišo. Siromašan i pošten. Pomozimo Miši. Ne udarajmo po Miši. Njegovo pravo ime je Hasib B. U Armiji BiH je proveo 44 mjeseca. Postoji dokaz o tome u vojnoj evidenciji. Znači, on je demobilisani borac, bez doma, bez primanja. Ali Mišo ne zna i ne može da izvadi silne papire kako bi aplicirao u Ministarstvo za boračka pitanja za neku pomoć. Ili od naše Općine.

Hvala.Svako dobro. Sjajni ste.

S. Dž. Blatuša



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno