Kultura

Počinje 2. internacionalni festival edukativnog teatra u BNP Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Počinje 2. internacionalni festival edukativnog teatra u BNP Zenica – Izvedbom predstave za bebe u četvrtak, 01. decembra sa početkom u 10. 30 sati, u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica ”Žuti maslačak”, u režiji Miroljuba Mijatovića, počet će 2. internacionalni festival edukativnog teatra, skraćeno IFET. Zvanično, svečano otvaranje Festivala edukativnog teatra će biti upriličeno u 13. 00 sati u Maloj galeriji BNP-a, gdje će biti otvorena i izložba ”Zenica 2. 0”.

Festival će trajati četiri dana, od 01. do 04. decembra,  tokom kojih će biti izvedene predstave iz Zenice, Karlovca, Kaknja, Trebinja i Banja Luke. Festival za cilj ima podizanje svijesti o potrebi ravnopravnog participiranja u umjetnosti djece, mladih, osoba sa posebnim potrebama i romske populacije. U selekciji su predstave koje u sebi imaju edukativnu ali i inkluzivnu komponentu i spadaju u žanr teatra pozitivnih poruka.

Za četiri dana Festivala, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će biti odigrano osam predstava te dvije smotre dramskog stvaralaštva, čime se pruža prilika da najmlađi posjetitelji uživaju  u raznovrsnom sadržaju i gledaju predstave iz drugih gradova, ali i da se educiraju.

ifet-bnp-plakat

Bosansko narodno pozorište Zenica, odnosno Dječija, omladinska i lutkarska scena, prošle godine su pokrenuli Internacionalni festival edukativnog teatra (IFET), konceptualno zamišljenog tako da afirmiše i prikazuje najbolja ostvarenja iz domena edukativnog teatra, propitujući šta i koliko teatar može. Organizatori IFETA su Bosansko narodno pozorište Zenica i Centar za kulturu iz Kaknja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno