Zabava

Pobjednik Tuborg Demo Lige u studiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjednik Tuborg Demo Lige u studiju – U zeničkom studiju ‘Mak’ Igora Kasapovića obavljeno je snimanje koje je, kao nagradu zeničke Tuborg Demo Lige, osvojila grupa ‘A Wheady Mile’ iz Teslića.

Na prvom izdanju Tuborg Demo Lige, priređenom u avgustu 2015. godine, nastupilo je 11 demo izvođača iz Zenice, Sarajeva, Banja Luke, Lukavca, Novog Travnika i Teslića.

Žiri festivala ocijenio je ravnopravno najboljima izvedbe grupa ‘Logic System Disorder’ (Banja Luka), ‘Sinovi’ (Lukavac) i ‘A Whedy Mile’, a nagradno studijsko snimanje dodijelio je potonjem sastavu.

Teslićka grupa je trio u postavi Nemanja Vasić (gitara), Duško Ristić (bas) i Saša Božić (bubnjevi). Njihov stil industrial/post rocka karakteriziraju instrumentalne teme, sa dosta groove i heavy dionica.

Od 2014., kada su počeli raditi, ovo im je prvo studijsko snimanje i za očekivati je da će im pomoći u pokušaju sticanja zapaženije uloge na domaćoj rock sceni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno