Info

Plinovod Zenica – Travnik i dalje na leru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Plinovod Zenica – Travnik – Iako je pompezno najavljivan kao investicija budućnosti plinovod koji povezuje Zenicu, Busovaču, Vitez, Novi Travnik i Travnik još uvijek nije isporučio ni jedan prostorni metar plina ni poduzetnicima ali ni građanima u ove četiri općine kantona Središnja Bosna. Zbog raznih malverzacija i nekvalitetnih radova na ovoj investiciji vrijednoj preko 20 milijuna eura ni tehnički prijam ove investicije nije završen. Zbog toga evo već treću godinu plinovod polako ali sigurno propada, nema nikakvog osiguranja od krađa lopova koji trguju metalom a porezni obveznici FBiH će vraćati kredit koji je za ovu investiciju osigurao EBRD.

Istina Vlada kantona središnja Bosna u dva navrata raspisivala je javni poziv za tzv. sekundarnu mrežu plinovoda u ove četiri općine ali se nitko na tender nije javio. Imamo saznanja da bi se uskoro mogla javiti jedna Mađarska i jedan firma iz susjedne Hrvatske kako bi uzeli koncesiju za sekundarnu mrežu. Je li i ta informacija puštena kako bi se javnost umirila ili u njoj ima istina vrijeme će pokazati. Dok plin stigne nije isključeno da ostanemo i bez šuma i bez izvorišta.

flash.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno