Nogomet

Plakati “Ugašen Čelik” i reakcija iz kluba: Čelik nije ugašen, slijede bolji dani

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Plakati “Ugašen Čelik” i reakcija iz kluba: Čelik nije ugašen, slijede bolji dani – Na više lokacija u Zenici osvanuli su plakati “Ugašen Čelik”. Predvečer su se oglasili i iz ovog kluba, koji demantuju anonimne autore, i to putem emaila poslatog od PR-ovke ovog kluba. No, krenimo redom.

Kako je objavio SportSport.ba, odavno je poznato da je Čelik najveći sportski dužnik u našoj zemlji. Zeničani su gotovo 20 godina bez trofeja, a posljednji put na evropskoj sceni su igrali 2007. godine kada su u 1. kolu Intertoto kupa poraženi od Grbalja. Za dugove i stanje u i oko kluba nikad niko nije odgovarao. Tom činjenicom razočarani su i navijači Čelika koji iz protesta u posljednje dvije godine ne dolaze na domaće utakmice, sve dok se ne osvoji statut i napravi reprogram duga.

Svoje nezadovoljstvo navijači Čelika ovaj put odlučili su iskazati tako što su po čitavoj Zenici oblijepili plakate na kojima piše “Ugašen Čelik”. Na njima su također ispisana imena koja su klubom vedrila i oblačila posljednjih 15-tak godina i koje navijači okrivljuju za dug u visini od 12 miliona i loše rezultate.

Nakon toga, oglasio se i klub, saopćenjem kojeg ne potpisuje niko, ali je medijima poslat preko PR-ovke kluba Melise Ahmetspahić.

Čelik nije ugašen, Čeliku slijede bolji dani
Nije nikakva tajna da se nogometni klub Čelik prije početka sezone našao u izuzetno teškoj situaciji, možda i najtežoj u posljednjem desetljeću. Međutim, i kao takav nogometni klub Čelik je još uvijek značajan faktor na javnoj sceni Grada Zenice. Dokaz tome je činjenica da se ovaj, jedan od najboljih klubova u BIH, u posljednje vrijeme aktivno koristi u političke svrhe i preko leđa kluba se ponovo pokušavaju uknjižiti jeftini politički poeni. Nedavno je jedan od kandidata za Gradonačelnika nelegalno i bez ovlaštenja koristio grb Čelika u predizborne svrhe čime je nanio direktnu štetu klubu. Najnoviji atak na naš klub su polijepljeni plakati sa natpisom „Ugašen Čelik“. Ovo je još jedan jeftini pokušaj da se preko leđa Čelika uberu politički poeni. Nogometni klub Čelik se apsolutno ograđuje od svih političkih pokušaja manipulacije našim klubom. Čelik nije ugašen i Čeliku vrlo brzo slijede bolji dani. Već je započela reorganizacija omladinskog pogona, a vrlo brzo će javnost biti upoznata i sa konkretnim potezima na saniraju i popravljanju stanja u klubu.
Još jednom pozivamo sve one koji koriste klub u promociju ličnih interesa da se umjesto toga aktivno uključe i svojim radom pomognu da Čelik što prije prevaziđe probleme i krene putem kojim bi svi ljubitelji nogometa u Zenici željeli da ide. Samo na takav način možemo očekivati da Čelik ponovo bude tamo gdje mu je mjesto, a to je u samom vrhu BH nogometa.
ugasencelik02


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno