Ostali sportovi

Pezer pobjedio na dva mitinga u četiri dana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pezer pobjedio na dva mitinga u četiri dana – Zeničanin Mesud Pezer, najperspektivniji bacač kugle u našoj zemlji, u samo četiri dana dva puta je popravljao lični rekord u bacanju kugle i pobjedio na dva atletska mitinga.

Nakon uspjeha koje je ostvario prošle sezone i u novu sezonu je ušao sa odličnim rezultatima u bacanju kugle. Na mitingu u švedskom Štokholmu u petak, pobijedio je bacivši kuglu 19,58 metara, čime je postavio svoj novi najbolji rezultat u dvorani. Nakon nastupa na mitingu u Švedskoj, jučer (utorak) nastupio je i na memorijalnom turniru „Martin Kutman” u estonskom Tartuu. Već u prvoj seriji je imao hitac od 19,70 metara, koji mu je osigurao zlatnu medalju i novi najbolji lični dvoranski rezultat.

Tokom ovog mjeseca očekuju ga nastupi na još nekoliko mitinga, te nastup na Balkanskom prvenstvu u dvorani u Turskoj. Na nedavno objavljenoj ljestvici bacača kugle, Mesud Pezer zauzima 36. poziciju sa 1.159 bodova. Od bacača iz Bosne i Hercegovine, ispred njega su Kemal Mešić, 31. mjesto, a Hamza Alić se nalazi na 25. mjestu. Od bacača iz regiona, najbolje je plasiran Asmir Kolašinac (Srbija), koji se nalazi na visokom 9. mjestu ljestvice bacača kugle. Sve čestitke Mesudu Pezeru na ovim odličnim rezultatima i od sportske redakcije Zenicabloga!

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno