Kultura

Ovako je država podijelila novac za kulturu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovako je država podijelila novac kulturnim institucijama – Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na prijedlog Ministarstva civilnih poslova donijelo je Odluku o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata institucija kulture u 2016. godini.

Najviše novca pripalo je Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH iz Sarajeva za projekat Savremeno bibliotekarstvo u BiH – 200.000 konvertibilnih maraka.

Javnoj ustanovi Biblioteka za slijepa i slabovidna lica pripalo je 85.000 maraka za nastavak projekta “Slušam, dakle, čitam”.

Među institucijama koje su za svoje projekte dobile novac dovoljan da ih rangira na vrh liste, treba izdvojiti Historijski muzej Sarajevo – 70.000 KM, Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH – 60.000 dok je Župa Svih Svetih iz Livna dobila 50.000 KM.

U nastavku pogledajte kako je država ove godine podijelila novac za finansiranje projekata kulturnih institucija. Ukupna raspoloživa sredstva u iznosu od 1.597.000.000 maraka.

N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno