Nogomet

Osmi poraz Čelika u jedanaest kola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Osmi poraz Čelika u jedanaest kola – 11.kolo BH Telekom Premijer nogometne lige BiH. FK MLADOST DK– NK ČELIK 1:0; U prvoj utakmici 11.kola BH Telekom Premijer nogometne lige BiH  danas su u Doboju kod Kaknja igrali domaća ekipa  FK Mladost i zenički NK Čelik. Završeno je pobjedom domaće ekipe Mladosti.

REZULTAT: MLADOST- ČELIK 1:0 (0:0);

Strijelac: Goran Brkić u 57.minuti;

Žuti kartoni: Isaković, Brkić (Mladost), Duraković, Marin Popović (Čelik);

Gradski stadion Doboj Kakanj. Početak u 15,30 sati po sunčanom vremenu.

Glavni sudija Irfan Peljto (Sarajevo), pomoćnici: A1 Haris Baković (Sarajevo) A2 Senad Ibrišimbegović  (Travnik); Delegat Samir Ćupina  (Sarajevo);

Sastavi timova:

MLADOST: Hadžić, Galić, Laštro, Husić (Musić), Sušić (Aladin Šišić), Aldin Šišić (Bošković), Kuzmanović, Brkić, Ramović, Karahmet, Isaković  (Trener Husref Musemić);
ČELIK: Bukvić, Šivšić (Smriko), Hasanović, Marin Popović, Haurdić (Huseinspahić), Salčinović, Brković, Jusić, Goran Popović, Hećo, Duraković (Pezer). (Trener Ivo Ištuk);

Čelik je ovu utakmicu započeo bez dvojice standardnih prvotimaca, Bojana Markovića, zbog 3 žuta kartona i Ante Hrkača, koji je povrijeđen. Utakmici je prisustvovala i grupa od oko 60 navijača Čelika.

U prvom, veoma slabom, poluvremenu bilježimo samo nekoliko intersantnih situacija i to, uglavnom, nakon prekida. U 10.minuti nakon centaršuta igrač domaćih, Husić, prebacuje gol Čelika. Pokušao je i Laštro u 23.minuti šutem glavom pored gola. U 26.minuti šut Salčinovića iskosa sa lijeve strane sa 25 metara, ali je živi zid izblokirao ovaj pokušaj. Najbolja šansa u prvom poluvremenu bila je za Čelik u 31.minuti kada je slabo šutirao Haurdić, koji je odlično proigran u prazan prostor od Salčinovića. U 33.minuti šutirao je Šišić iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, ali je Bukvić siguran.

U drugo poluvrijeme Mladost ulazi nešto konkretnije, što je rezultiralo i šansom Isakovića u 52.minuti nakon 1.kornera za Mladost, koji je za malo prebacio gol Čelika. Vođstvo Mladosti uslijedilo je u 57.minuti nakon slobodnog udarca sa oko 30 metara iskosa sa lijeve strane, a strijelac je bio Goran Brkić. Lopta je, nakon šuta, pala ispred samog gola Čelika, prevarila golmana Bukvića, koji je, možda, očekivao da će neko izbaciti ovu loptu, koja je završila u golu gostiju za vođstvo Mladosti od 1:0.

Fenan Salčinović je, ponovo, pogodio živi zid iz slobodnog udarca u vidu skračenog kornera u 69.minuti.

Brkić šutirao u 72.minuti iz slobodnog udarca, pored samog gola, sa oko 20 metara. Velika šansa za Čelik u 74.minuti za kapitena Jusića nakon dubinske lopte, šutirao je iz blizine Jusić, ali je golman domaćih, Hadžić, odbranio dva pokušaja Jusića.

Nova, velika, šansa za Čelik u 84.minuti, nakon centaršuta Huseinspahića, glavom je šutirao sa peterca Danijal Brković, ali nije pogodio iz povoljne pozicije.

U 90.minuti šansa za Mladost, Aladin Šišić šutira iz blizine, ali je Bukvić odbranio.

Završilo je pobjedom domaćih od 1:0, iako je i Čelik imao šansi za izjednačenje.

U narednom 12.kolu (1.kolo 2.dijela prvenstva) Čelik gostuje kod ekipe Metalleghe BSI, dok je Mladost domaćin ekipi Krupe.

E.Imamović

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno