Biznis

Osiguran novac za izgradnju više dionica Vc

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Osiguran novac za izgradnju – Vijeće ministara prihvatilo je više pojedinačnih inicijativa Ministarstva finansija i trezora radi zaključivanja dva sporazuma i tri ugovora kojima se osiguravaju finansijska sredstva za izgradnju nekoliko dionica/poddionica na Koridoru Vc u dužini od oko 30 kilometara.

Riječ je o inicijativama za zaključivanje Ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke Koridor Vc – tunel Kvanj – Buna, vrijednog 100 miliona eura; Sporazuma o zajmu između OFID – OPEC Fonda za međunarodni razvoj i Bosne i Hercegovine za Projekt „Koridor Vc – poddionica Vranduk – tunel Zenica“, vrijednog 49 miliona eura; Kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj, za finansiranje izgradnje autoceste na Koridoru Vc, dionica Nemila – Donja Gračanica, poddionica Nemila – Vranduk, vrijednog 36 miliona eura; Ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke Koridor Vc – tunel Zenica, vrijednog 76 miliona eura; te Ugovora o zajmu (Projekt Koridor Vc – Svilaj – Odžak – II faza) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj, vrijednog 40 miliona eura.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno