Sudske klupe

Optužnica: Šabić izbo Čančara po cijelom tijelu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Optužnica: Šabić izbo Čančara po cijelom tijelu – Sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Almira Šabića (35) iz Zenice zbog ubistva Ediba Čančara Mrkog (48).

Optužnica tereti Šabića da je 24. avgusta oko 19 sati u bašti kafića “Bas” u ulici Adolfa Goldbergera u centru Zenice s više uboda nožem nanio Čančaru teške, po život opasne povrede. od kojih je ovaj, pola sata nakon što je izboden, preminuo u Urgentnom bloku Kantonalne bolnice Zenica.

Prema optužnici, Šabić je pod utjecajem opojne droge – metadona, kada je po dolasku do željezničke stanice sreo svog poznanika Čančara, koji je bio u alkoholisanom stanju, između njih dvojice je izbila svađa zbog mobitela kojeg je Čančar nekada ranije posudio od Šabića. Čančar ga je tada, metalnim “bokserom” zadao dva udarca u glavu, nakon čega je Šabić pobjegao u svoj stan u Blatuši.

Tamo se, kaže se u optužnici, presvukao, uzeo ponio kuhinjski nož dužine 26 cm sa dužinom oštrice 12 cm, te tragao za Čančarom, pronašavši ga u dvorištu stadiona Papirna u ulici Aska Borića.

Čančar se, primjetivši Šabića, dao u bijeg, a Šabić ga je sustigao u objektu, gdje se ovaj pokušao odbraniti stolicom.

– Udarivši ga prvo nogom u stomak, a potom, kada je ovaj pao na pod, ponovo mu sa nožem zadao dvanaest ubodina i probodina po svim dijelovima tijela, od nadlaktice, podlaktice, kuka, trbuha, butine, natkoljenice, pa do leđa, čime je doveo do unutrašnjeg iskrvarenja, opisali su vještaci monsruozni napad.

Potom se Šabić dao u bjeg, te u obližnjem grmlju od sebe odbacio nož, pobjegavši u stan, gdje ga je ubrzo našla policijska patrola i uhapsila.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno