Naše

Ogorčeni u školi Aleksa Šantić Perin Han

Grafit na fasadi OŠ Aleksa Šantić Perin Han
Grafit na fasadi OŠ Aleksa Šantić Perin Han
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ogorčeni u školi Aleksa Šantić Perin Han – Učenici i nastavnici škole u Perinom Hanu zatekli su ispisan grafit „LEGALIZUJTE MARIHUANU“ na tek obnovljenoj fasadi objekta Centralne škole u Perinom Hanu. Slično se dešavalo i u prethodnom periodu ali počinioci nikada nisu otkriveni.

 

OŠ Aleksa Šantić Perin Han
OŠ Aleksa Šantić Perin Han

– Fasada na objektu škole u Perinom Hanu je bila izrazito oronula, te su uposlenici škole i roditelji učenika pokrenuli akciju uređenja školske fasade. Sredstva za obnovu sakupili su roditelji učenika i uposlenici škole. Zajedničkom akcijom početkom mjeseca novembra ove godine uradili su prednji dio fasade i planirali nastaviti dalje sa adaptacijom objekta.

-Došavši na posao zaprepastili smo se ugledavši napisani grafit. Roditelji i nastavnici škole su zgroženi ovim činom i pitaju se da li dalje nastaviti sa uređenjem školskog objekta i prostora oko škole. O ovome je obavještena policija, a imamo indicije ko je to mogao učiniti. Ovim putem obavještavamo javnost, da otkrivanjem počinioca, škola će putem suda tražiti nadoknadu štete. Veliki problem našoj školi predstavlja svakodnevno okupljanje osoba sumnjivog karaktera te smatram da zajedno sa policijskim službenicima možemo stati ukraj ovakvnim i sličnim vandalima kaže direktor škole Džemail Pepić-



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno