Rekreacija

Održana promocija Zeničkih horizonata 2016

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U petak 29.aprila 2016.godine u velikoj Sali Grada Zenica održana je promocija Zeničkih horizonata za 2016.godinu. Naime, Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma “VEDRO” iz Zenice u partnerstvu sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane ZDK, poklonilo je svome gradu treće izdanje projekta “ZENIČKI HORIZONTI”, osmišljenog u cilju promocije Grada, a simbolično u čast Dana Zenice, 580 godina od prvog pominjanja i Dana oslobođenja Zenice, 70 godina od oslobođenja Zenice od fašističkog okupatora.
Prisutnim su se obratili: Šemsa Gracić PR Udruženja, Amel Selimović, predsjednik Udruženja Vedro, te aktivisti Udruženja, zaduženi za dijelove projekta (prikazivanje video materijala nastalog kroz izlete, podaci o postignutim rezultatima, vođa planinarenja i t.d.).

U sklopu programa održana je prezentacija projekta i postignutih rezultata, dodjela nagrada učesnicima i zahvalnica sponzorima.
Inače, vrijednost projekta ZENIČKI HORIZONTI jeste doprinos razvoju svijesti o važnosti brige o vlastitom psihofizičkom zdravlju, nadahnuću pojedinca za hodanje u prirodi, pozitivno druženje i odvažnost da se krene u planinarske pohode za one koji se ranije nisu usuđivali.
Pored ovih rezultata, neophodno je spomenuti doprinos razvoju lokalnog turizma i razvoja svijesti o prirodnom potencijalu Zenice i njenog okruženja.
Njegovanje ljudskih vrijednosti uvažavanja različitosti i poštovanja drugog i drugačijeg, prožimali su se kroz cijelu ovu priču, stoji u tekstu sa zahvalnice.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno