Naše

Obezbjeđeni konj i motorka za porodicu Ramulj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obezbjeđeni konj i motorka za porodicu Ramulj  – Nedavno smo na našem portalu pisali o porodici Ramulj iz Viteza i apelu za kupovinu konja koji će im biti sredstvo za rad i ostvarivanje prihoda za egzistenciju.

Udruženje „Daruj Srcem“ iz  Zenice pokrenulo je akciju za navedenu porodicu s ciljem osiguravanja sredstava za rad kako bi ova porodica mogla sama da zaradi prihod za egzistenciju.

Na početku akcije, donatori Udruženja Daruj Srcem donirali su sredstva za kupovinu dioptrijskih naočala za najstarijeg sina Benjamina, prehrambene i higijenske artikle,poljoprivredna sjemena, zatim materijal za adaptaciju kupatila. Akcija se dalje nastavila u saradnji sa organizacijom Dirhem koja je donirala pijesak te organizacijom Most Bro iz Danske koja je donirala materijal za adaptaciju jedne sobe.

Veliki doprinos uspješnoj realizaciji akcije dala je organizacija Novi Dan iz Švedske čiji su donatori prikupili sredstva za kupovinu konja i motorke čime su ispunili san ovoj porodici.

„Jedan od razloga zbog kojeg sam se istinski predala u realizaciju navedene akcije jeste skromnost i borba za egzistenciju Izudine i Hamdije Ramulj. Sve ovo vrijeme oni nisu tražili ništa osim da im pomognemo da sami sebi zarade novac. Drugi razlog su njihova djeca koja definitivno zaslužuju da odrastaju u mnogo boljim i normalnijim uslovima. Po završetku adaptacije kupatila i sobe, slijedi izvještaj kao i slike, što je i naša praksa po završetku bilo koje akcije koja se realizuje u okviru Udruženja“, – izjavila je Irnesa R. Tahić, predsjednica Udruženja Daruj Srcem.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno