Zenica

Obavijest iz ArcelorMittala – Kotlovi zbog starosti u lošem stanju

Grijanje - radijator
Grijanje - radijator
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obavijest iz ArcelorMittala – Kao što smo već ranije izvještavali javnost, kotlovi za proizvodnju toplinske energije u pogonu Energetika, koji također snabdijevaju sistem za grijanja grada, usprkos redovitom održavanju su zbog svoje starosti u jako lošem stanju.

Poslije kvara koji se jučer desio na kotlu br 2, kao alternativno rješenje u pogon smo stavili kotao br 1. dok se ne završe sanacioni radovi na kvaru kotla.  Međutim kotao br 1, zbog gore navedenih razloga, nije mogao postići potreban nivo proizvodnje pare, te smo u ovakvim uvjetima bili prisiljeni reducirati vlastitu proizvodnju kao i grijanje grada. Od jutarnjih sati gradu smo počeli isporučivati oko 75% količine toplinske energije koju smo isporučivali prije nastanka kvara.

Timovi kompanije ulažu maksimalne napore za osposobljavanje kotlova i mada je jako teško prognozirati kada će sanacioni radovi biti uspješno završeni, Kompanija čini sve da to bude u toku sutrašnjeg dana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno