Politika

NS Zenica: 1.500 građana traži

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NS Zenica: 1.500 građana traži da se Gradsko vijeće izjasni o stanju dječijih igrališta – Nakon što je predao peticiju za obnovu dječijih igrališta sa 1.500 potpisa građana, Gradski odbor Naše stranke u Zenici dobio je odgovor iz gradske uprave. Tim povodom oglasio se Adis Mehanović, potpredsjednik Odbora NS koji je pokrenuo ovu akciju.

„Dobili smo šturi odgovor od pomoćnice gradonačelnika, u kojem se iznosi tvrdnja da se dječija igrališta redovno održavaju. Prvi problem s tim odgovorom je što mi i građani koji su potpisali peticiju nisu tražili izjašnjenje gradske uprave, već Gradskog vijeća. Drugi problem je što je pomoćnica gradonačelnika iznijela neistinitu tvrdnju, jer smo iznijeli materijalne dokaze koji ukazuju na to da se dječija igrališta u Zenici ne održavaju redovno, štaviše – većina ih je devastirana i nefunkcionalna“, kazao je Mehanović.

„Tvrdnja predstavnice gradske uprave da izgradnja novih dječijih igrališta ovisi od urbanističko-planske dokumentacije jeste pokušaj da se građani i javnost dovedu u konfuziju. Naime, prije nego što se izda urbanistička saglasnost bilo kojoj stambenoj jednici, dječija igrališta moraju biti uvrštena u regulacioni plan. To je, kako stručnjaci pojašnjavaju, uslov koji propisuju moderni urbanistički standardi“, pojasnio je.

Dodao je da gradska uprava ne smije davanjem šturih odgovora, u kojima se iznose netačne informacije, iskazivati nepoštovanjem prema 1.5000 građana koji su potpisali peticiju, jer je zadaća vlasti da radi u interesu građana.

„Mi ćemo nastaviti insistirati da ovo pitanje dođe na dnevni red Gradskog vijeća i da vlasti priznaju ono što građani svakodnevno vide – da Zenica nema adekvatna dječija igrališta. Prvi korak u rješavanju problema jeste priznavanje problema“, zaključio je Adis Mehanović.

OdgovorGrada

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno