Zabava

Novi video: Trojica – Bajs

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi video: Trojica – Bajs – Grupa Trojica, koju čine Aldin Šehić, Duško Kostić, Adem Zečak i Imran Maglajlić, večeras su premijerno predstavili svoj novi spot za pjesmu “Bajs”.

Nova pjesma i spot Trojice urađen je u duhu ljetnih aktivnosti članova Trojice i njihovih poznanika.  Ljeto je vrijeme vozanja bicikla, a uzimajući u obzir da Zenica od ove godine ima biciklističku stazu te mnoštvo organizovanih vožnji biciklima, biciklarenje je puno aktuelnije nego ranijih godina.

“Bajs” su radili isti dvojac kao i prethodni singl “Imao sam Merca” – pjesma Aldin Šehić, video Duško Kostić. Električnu gitaru je odsvirao Žepčak sa muzičkom i drugarskom konekcijom sa Trojicom Adem Zečak. Na videu su pored Trojice Nermin Bihorac kao mehaničar , Imran Maglajlić koji izlazi iz kafane i Semir Solo.

Duško Kostić: Nije bilo teško osmisliti video i naći dovoljno ljudi za snimanje, jer gotovo sva raja ove godine ima bicikla i stalno vozimo. Kadrove smo snimali na poslijepodnevnim vožnjama po gradu, kod poznanika i na mjestima gdje često idemo. Samo smo spojili ovogodišnju naviku voženja bicikla umjesto auta po gradu sa snimanjima i dobili novi spot.

Aldin Šehić: Ja i Dule imamo svoje bendove pa je cijeli proces oko “Bajsa” bio spontan i lagan. Obojica radimo izvan Zenice i veliki dio svog vremena provodimo u autu pa smo gledali smo da opišemo riječima i videom šta radimo gotovo svaki dan poslije radnog vremena. Bicikla nas drže u formi i jedan su od zdravijih aktivnosti koja nisu skupa, a puno znače.

Adem Zečak : Naša drugarska i muzička konekcija jednostavno je morala evoluirati, a posebno mi je  drago što je to  jedan ovakav projekat. Pjesma Bajs mi se “na prvu” dopala, a mislim da je i red da se ispoštuju prevozna sredstva, ne moraju to uvijek biti pjesme o Selmi, Šejli, Tamari, jesenjim kišama i tužnim ljubavima.

Imran Maglajlić: Postoji standardna ekipa koja nekoliko puta sedmično vozi turu na biciklima. Te ture se sastoje od nekoliko stanica u okolini Zenice, a posljednja je kafana. Ekipa Trojice su na specifičan i kreativan način prikazala naša druženja.

Nermin Bihorac: S obzirom da nemam svoj bajs tog dana kad se snimalo morao sam da ga posudim od prijatelja jer sam iskreno želio da budem dio ovoga.

13701242_282050265488166_2959544195838568058_oDatum objavljivanja: 28.07. 2016.

FB: https://www.facebook.com/trojicaplus/

Autor: Aldin Šehić
Video: Duško Kostić
Gitara: Adem Zečak

Bajseri: Šeha, Dule, Imran Maglajlić, Nermin Bihorac i Semir Solo.

Video: snimano sa GoPro Hero 3 black edition i Samsung Galaxy S6 edge.
Audio: Focusrite Scarlet, Rode NT2, Washburn T24 bas, Ibanez akustična i Ademov Blade Strat.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno