Kultura

Novi roman Adnadina Jašarevića

Novi roman Adnadina Jašarevića
Novi roman Adnadina Jašarevića
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi roman Adnadina Jašarevića- Književnik iz Zenice, Adnadin Jašarević, svoj treći roman „Družba stvarnih sjena“ objavio je u Crnoj Gori. Radi se o postmodernoj fantastičnoj prozi za koji je interes pokazao Regionalni festival fantastične književnosti REFESTIKON iz Bijelog polja.„Družba stvarnih sjena““ dvanaesto je književno djelo Adnadina Jašarevića i njegov treći roman.

Njime nastavlja svoju fasciniranost fantastičnom književnošću i ističe kako mu je posebno značajan jer je objavljen povodom desete godišnjice crnogorske državnosti.Koncept romana utemeljen je u Borhesovim idejama koje,pak,imaju osnovu u starijoj budističkoj ideji o biblioteci iz koje potiču sve knjige i svo znanje na zemlji.

„Družba stvarnih sjena“ zanimljiva je avanturistička priča koja obiluje humorom i elementima parodije.Sam Jašarević je definiše kao postmodernu fantastičnu prozu koja je deficitaran literarni žanr na ovim prostorima. Adnadinu Jašareviću ovo je treći objavljeni roman.

Zanimljivo je da je jedan objavljen u Bosni i Hercegovini a po jedan u Hrvatskoj i Crnoj Gori, što ga zaista čini regionalnim piscem.

(D.T.)
rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno