Zenica

Novi okus Orient Expressa – Đuđe kebab

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi  okus Orient Expressa – Đuđe kebab – Na meniju jedinstvenog fast-fooda – Orient Expressa u Zenici sada imate i novi biser bliskoistočne kuhinje – specijalitet tradicionalne perzijske kuhinje: ĐUĐE KEBAB (Joojeh kebab).

Radi se o jedinstvenom pilećem šiš kebabu sa ljekovitim i egzotičnim začinom – šafranom. Šafran je najskuplji začin na svijetu, koji je ujedno i jako ljekovit.

Po mnogo čemu jedinstven fast-food restoran u Zenici donosi vam jedinstven koncept brze hrane cjelokupnog Orijenta, od turske do korejske kuhinje.

Novo jelo u ponudi je jedinstveno kao i sva ostala koja nudimo…. Ako ranije niste probali vegetarijanski falafel, donere, arapski kebab, korejsku piletinu, specijalitete iz woka, preporučujemo da krenete odmah – jedan po jedan. Svoje povjerenje poklonite Orient expressu, a ukus koji vam se ponajviše svidi, preporučite i drugima.

Ne zaboravite – Orient express nudi i dostavu, od direktne, telefonom, do servisa dostave – Goodfood.ba i Donesi.com – uz sve ovo, možete se osvježiti, napicima poput više okusa Sultan Cole, Pepsi ili Coca Cole, pa do domaćih jogurta i nezaobilaznog Ayrana.

Đuđe kebab –

Đuđe ili pileći šiš kebab je tradicionalno jelo perzijske kuhinje. Jako je popularno zbog svog jedistvenog ukusa i brze pripreme, kao i sva ostala grilovana jela. Jedino nismo sigurni da li će vas više očarati miris, okus ili izgled novog specijaliteta. To nam vi recite, kad ga probate.

Ključni sastojak ovog specijaliteta jeste šafran koji mu daje poseban ukus i boju. – šafran je najskuplji začin na svijetu. Da bi se proizveo jedan kilogram ovog začina, potrebno je ubrati oko 80.000 do 150.000 cvjetova na površini od oko jednog duluma. Cijena šafrana po gramu se kreće prosječno od četiri do 14 eura.

Osim začinske upotrebe u jelima, šafran je i izuzetno ljekovita biljka. Od davnina se koristio kod bolesti bubrega, poremećaja u radu srca, kod grčeva, a u skorije vrijeme se ispituje i njegovo dejstvo na ćelije kancera. Šafran je takođe i prirodan lijek za depresiju. Možemo ga koristiti u jelima, ali i ako u toplo mlijeko ubacimo par tračica šafrana uživaćemo u specifičnom ukusu i ljekovitosti.

Probajte već sada Đuđe kebab od piletine sa šafranom (mala porcija 4 KM, velika 8 KM) i svoje dojmove podijelite da nama.

Sve detalje pratite na https://www.facebook.com/orientexpressbh/

Dostavu naruči online https://www.facebook.com/orientexpressbh/app/1569046030003481/

Vaš Orient Express



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno