Ostali sportovi

Nove medalje za Amara Borića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nove medalje za Amara Borića – Proteklog vikenda na Gradskom bazenu u Banja Luci je održan Međunarodni plivački miting klubova “Aqva star” i “Delfin” Banja Luka.

Na ovom takmičenju učestvovali su plivači iz Srbije i Bosne i Hercegovine sa 20 klubova i 312 takmičara. Iz Banja Luke, od dva nastupa Zeničanin, Amar Borić je donio zlatnu medalju u disciplini 100 metara leđno i bronzanu medalju u disciplini 100 metara prsno.

Obzirom na trenutnu situaciju, a već od 01. frebuara kako je zatvoren bazen u “Sportsko-rekracionom centru – Željezara Zenica”, Plivački klub “Željezara Zenica” na ovakvim takmičenjima predstavlja samo Amar Borić.

Vrijedni Zeničanin, Grad Zenica i Zeničko-dobojski Kanton predstavlja u najboljem svjetlu, a pritom svoje trenažene procese obavlja na zatvorenom bazenu u Sarajevu.

U periodu od kako ne trenira u svom gradu, Borić je na ovom mitingu u Banja Luci osvojio svoju jubilarnu 40 medalju (period od 01.02.2016.do 17.12.2016.).

SportZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno