Biznis

Nova novčanica od 20 eura

Nove novčanice 20 eura
Nove novčanice 20 eura
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova novčanica od 20 eura, treća novčanica iz serije Europa, je puštena u opticaj. “Obnovljena je izgleda i življih boja te sadržava novo zaštitno obilježje ‘prozor s portretom’, koje se nalazi u gornjem dijelu holograma. Kada pogledate kroz novčanicu prema izvoru svjetlosti, prozor će postati proziran i na njemu će se pokazati portret Europe, lika iz grčke mitologije, koji je vidljiv na obje strane novčanice.

Na novoj novčanici od 20 eura taj je portret vidljiv i u vodenom znaku, a na njoj se, kao i na novčanicama od 5 eura i 10 eura iz serije Europa, nalazi i smaragdna brojka na kojoj se vidi svjetlosni efekt, odnosno svjetlost koja se miče gore-dolje kada nakrenete novčanicu”, saopćili su iz Europske centralne banke.

Novčanice od 20 eura iz prve serije i dalje će biti zakonsko sredstvo plaćanja i biti u optjecaju istovremeno s novim novčanicama, ali će se postupno povlačiti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno