Posuđeno

NK Čelik bez razglasa, spikera, weba, pressa..

NK Čelik - transparent navijača
NK Čelik - transparent navijača
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik bez razglasa, spikera, weba, pressa.. – Iako pogled na prvenstvenu tabelu to ne otkriva, naravno zahvaljujući angažmanu nogometaša i stručnog štaba, Čelik prolazi kroz jedan od najtežih perioda u svojoj sedam decenija dugoj istoriji.

Nakon što je upravi istekao mandat, a Skupština iz “nekog” pokušaja povukla solomonsko rješenje i imenovala Odbor za hitnost, situacija se na Bilinom polju dodatno zakomplikovala.

Klubu čije domaće utakmice više od godinu dana bojkotuju članovi navijačke grupe “Robijaši”, nedavno je isključen telefon, problem ishrane nogometaša prisutan je već neko vrijeme, kao i smještaja igrača koji nisu iz Zenice.

Komunikacija sa medijima, odnosno sponzorima, navijačima… koja je ionako bila na “srednjovjekovnom” nivou, vjerovali ili ne, postala je još lošija. Klub koji je među rijetkima koje u internet eri nema zvaničnu web stranicu, u petak je priredio novo razočarenje.

Na press konferenciji nije bilo voditelja, pa je situacija prevladana međusobnim razumjevanjem prisutnih trenera Elvedina Beganovića i igrača Vernesa Selimovića i malobrojnih novinara. Možda i prvi put od kako se igraju Čelikove utakmice na Bilinom polju danas na utakmici “oronulih” velikana bh. nogometa Čelika i Veleža – nije bilo čak ni oficijelnog spikera!!!

Iako je klub prema Propozicijama takmičenja NS/FS BiH obavezan osigurati razglas, odnosno službeno predstavljanje aktera, malobrojni gledatelji, kao i nogometaši, treneri, sudije, novinari… danas su bili bili uskraćeni za ove informacije.

Zašto? Zato što klub nema novca da plati osobu koja je to godinama unazad radila, a kojoj se također duguju sredstva za prethodni period! Na press konferenciji nakon utakmice, ponovo slika od petka. Nema osobe zadužene za odnose sa javnošću.

Treneri Čelika i Veleža sa jedne i novinari sa druge strane, ponovo improvizuju! Za ovakve propuste sigurno je da slijede sankcije NS/FS BiH ali se ne možemo oteti utisku da je sramotno šta je Čelik dočekao! Zar da klub koji je trostruki prvak i dvostruki osvajač Kupa BiH, dvostruki osvajač Srednjoevropskog Kup-a  bude prvi u BiH čija je utakmica odigrana bez spikera, odnosno razglasa?

Sportzdk



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno