Politika

Naša stranka Zenica: Uskoro podzemni kontejneri za Lamelu!

Uskoro podzemni kontejneri za Lamelu!
Uskoro podzemni kontejneri za Lamelu!
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naša stranka Zenica: Uskoro podzemni kontejneri za Lamelu!- Delegacija Naše stranke Zenica u sastavu Sanja Renić, Vildana Dedić i Željko Perić , primljena je u prostorije ALBA Zenica od strane predsjedavajućeg Uprave Damona Karića i glavnog menadžera Vlade Jerkića. ALBA ZENICA d.o.o. je počela sa radom 01.05.1999. godine i pruža usluge na polju sakupljanja, transporta i zbrinjavanja otpada, uređenja zelenih površina, mašinskog i ručnog čišćenja i pranja asfaltiranih površina, zimske službe, sakupljanja, transportovanja i razdvajanja iskoristivih materijala, te je zadužena za čistoću u Zenici.

“Razlog naše posjete je upoznavanje sa strukturom preduzeća, vlasničkim odnosima, ciljevima i djelatnostima kao i rezultatima i problemima na koje nailaze u radu.
U svom izlaganju, gospodin Karić je spomenuo pritiske koje imaju sa strane Naše stranke u vezi smetljarnika u zgradi Lamela. Brojni dopisi kojima smo tražili da se ovi smetljarnici kao potencijalni izvori zaraze, jer su kao tempirana bomba , saniraju i dovede u red skupljanje otpada iz ovog gigantskog stambenog bloka koji broji 572 stana i cca 2000 stanara. Na sve to i Osnovna škola ” Musa Ćazim Ćatić”, koja je preko puta samih smetljarnika, koristi za svoje potrebe jedan i to onaj u B ulazu.

Zaključeno je da se uskoro planira početak realizacije projekta izgradnje podzemnih kontejnera sa strane Lamele do stadiona Bilino polje i to četiri komada, a vrijednost jednog je 9.000,00 eura”, kazala je Vildana Dedić, koja se sa predstavnicima ALBA d.o.o. konsultovala i o drugim pitanjima i problemima Zenice, poput Azila, ali i rješavanja problema otpada u zeničkom naselju Kineski zid.

“Važno je da smo sa stanovnicima Lamele razgovarali o ovome problemu, te da je tema pokrenuta. Jasno je da sredstava za ovakvu vrstu projekata tradicionalno manjka, ali će Naša stranka po ulasku u Gradsko vijeće Zenice, pokrenuti proces mobilizacije javnog i privatnog sektora za zajedničko apliciranje na predpristupne fondove, u svrhu korištenja svih raspoloživih resursa za poboljšanje stanja životne sredine u Zenici”, dodala je Sanja Renić, nositeljica liste NS-a za Gradsko vijeće Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno