Politika

Naša stranka: obnova dječijih igrališta

Naša stranka Zenica predala 1500 potpisa za izgradnju i obnovu dječijih igrališta
Naša stranka Zenica predala 1500 potpisa za izgradnju i obnovu dječijih igrališta
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naša stranka: obnova dječijih igrališta- Akcija potpisivanja peticije za obnovu dječijih igrališta „Vratimo graju među malu raju“ koju je Gradski odbor Naše stranke Zenica pokrenuo prije mjesec dana završena je danas uz predaju 1.500 potpisa birača upisanih u centralni birački spisak.

Peticija je pokrenuta nakon što je utvrđeno da Zenica, na cijelom gradskom području, ima samo dva funkcionalna dječija igrališta, koja također nisu u najboljem stanju.

Zbog takve situacije Gradski odbor NS-a u Zenici je i pokrenuo inicijativu koja traži od gradskih vlasti da obnove devastirana igrališta i izgrade nova u naseljima u kojima nema niti jedno igralište, uz adekvatno održavanje i osiguranje.

„I sam sam roditelj, i jako dobro razumijem koliko je otežavajuća okolnost to što u Zenici nemamo dječijih igrališta. Pored činjenice da u većini slučajeva ne možete normalno voziti kolica trotoarom radi nepropisno parkiranih auta, naša djeca nemaju gdje da se igraju, a znamo koliko je igra važna u psihološkom razvoju djeteta. Nakon obilaska svih mjesnih zajednica i fotografisanja postojećeg stanja, pokrenuo sam inicijativu potpisivanje peticije za obnovu i izgradnju dječijih igrališta“, kazao je Adis Mehanović, član Gradskog odbora Naše stranke u Zenici i idejni kreator inicijative.

„Svjestan sam da je ovo samo kap u moru nedostataka i problema s kojima se suočavaju roditelji grada Zenice. Ali problemi se rješavaju jedan po jedan i Naša stranka će se i dalje boriti za poboljšanje kvaliteta života djece i roditelja u Zenici“, dodao je Mehanović.

Gradski odbor Naše stranke Zenica očekuje od gradskih vlasti da odgovore na građansku inicijativu u propisanom roku, kao i da potpisi građana i građanski naiđu na razumijevanje vijećnika/ica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno