Info

Naplata RTV takse preko telekom operatera

Naplata RTV takse preko telekom operatera
Naplata RTV takse preko telekom operatera
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naplata RTV takse preko telekom operatera- Vijeće ministara usvojilo je i u parlamentarnu proceduru uputilo Nacrt zakona o izmjeni zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu Bosne i Hercegovine, prema kome se naplata RTV takse nastavlja putem naplate preko Telekom operatera do 30. juna ove godine, potvrdio je za BHRT zamjenik ministra transporta i komunikacija Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić.

Posljednja dva puta ova tačka je skinuta s dnevnog reda zbog nepostojanja saglasnosti Vlade Federacije, te Brčko Distrikta za produženje roka za skupljanje RTV takse putem telekom operatera.

Istovremeno sa produžavanjem roka do kojeg RTV taksu naplaćuju telekom operateri, zaduženo je Ministarstvo prometa i komunikacija da hitno pripremi novi zakon kojim bi sistemski bilo rješeno stabilno finansiranje javnih RTV emitera.

Podsjećamo da je stabilno finansiranje RTV servisa jedan je od uvjeta koje BiH treba da ispuni u okviru predpristupnog programa Evropskoj uniji.

Jučer su iz Udruženja BH novinari zaprijetili da će tražiti od EU da ne dopusti predaju BiH aplikacije za članstvo, a što je planirano za 15. februar, ukoliko Vijeće ministara ne pronađe stabilan izvor finansiranja za javne servise u BiH.

teve.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno