Zločini

Napadi na prostorije Naše stranke u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Napadi na prostorije Naše stranke u Zenici: Ugroženi su svi koji prolaze pored zgrade Lamela – Gradski odbor Naše stranke u Zenici prijavio je MUP-u da je na prostor pred ulazom u prostorije Naše stranke u Zenici, kao i na plato pješačkog prostora ispred zgrade Lamela, lice čiji identitet nije poznat ili više njih sa viših spratova ili krova bacalo predmete koji su ugrožavali prolaznike.

„Incident se najprije desio prilikom otvaranja prostorija, sinoć, kada smo pomislili da je slučajno nekom sa viših spratova ispala posuda s vodom. Doduše, čudno je bilo što se niko od stanara nije došao izviniti prisutnim, među kojima je bilo i djece, a kojima je bidon sa pet litara vode, pao tik iza leđa. Strašno je i zamisliti šta bi se desilo da im je pao na glavu”, kazala je Sanja Renić, predsjednica Gradskog odbora Naše stranke u Zenici.

„Tokom današnjeg dana, incident se ponovio, po istom scenariju, i jasno je da sad ovo neko čini svjesno. Prijavili smo slučaj policiji, i objasnili im da je stvar opasna, te da se ovdje ugrožavaju zdravlje i životi kako članova Naše stranke, koji ulaze u prostorije, tako i slučajnih prolaznika. Očekujemo od policije da što prije otkrije počinioce i poduzme mjere protiv istih, i oni sad i snose odgovornost. Naša stranka u Zenici nije zastrašena, i nećemo dopustiti siledžijama da ometu našu aktivnosti, ali jasno je da postoji mogućnost da neko bude povrijeđen, ako se ovo brzo ne riješi”, dodala je.

„Također, pozivamo ovim putem sve građane, koji se kreću pločnikom oko Lamele – inače jednim od najprometnijih dijelova – da pokažu solidarnost i skupa sa nama zahtijevaju da se sve poduzme kako bi nesavjesni pojedinci bili identificirani i spriječeni u svojim bezumnim namjerama”, zaključila je Sanja Renić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno