Nesreće

Nalazi obdukcije: Jasmin Đulan je ipak smrtno stradao tokom radnog zadatka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nalazi obdukcije: Jasmin Đulan je ipak smrtno stradao tokom radnog zadatka – Kantonalno tužilaštvo/tužiteljstvo je danas zaprimilo Nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine sa obdukcije tijela lica inicijala J.Đ. radnika RMU Zenica koji je nastradao u nedjelju 07.08.2016. godine.

Smrt osobe inicijala J.Đ. je nastupila neposredno usljed ugušenja koje je nastalo kao posljedica jake kompresije površine grudnog koša, navodi se u odgovoru iz Tužilaštva ZDK, kojeg potpisuje stručni saradnik za odnose s javnošću Mirna Poljac.

Jasmin Đulan preminuo je na separaciji Stare Jame rudnika Zenica 7. avgusta nešto prije 10 sati, tokom manevrisanja vagonima u pogonu Stara jama – Separacija.

Do smrtnog ishoda je došlo oko 9,50 sati, dok je 49-godišnji Đulan (rođen 1967.) radio kao manevrista na površinskom pogonu Separacije, a detalje i uzrok nesreće utvrđivali su više od dvije sedmice vještaci, rudarska inspekcije i dežurna tužiteljica Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koja je lično rukovodila uviđajem.

Prvobitne informacije su bile da je smrt nastala usljed mehaničkog djelovanja, od posljedica na radnom mjestu. Međutim, Mehmed Oruč, predsjednik sindikata Rudnika Zenica, rekao je da postoji opravdana sumnja da je smrt nastala usljed moždanog ili srčanog udara, a ne od uklještenja ili radnih posljedica, te da je zbog toga naložena obdukcija.

 

Ipak, rezultati istrage na mjestu smrti pokazali su da se nesretni Đulan ipak ugušio usljed pritiska na prsa, dakle uklještenja, najvjerovatnije vagona, između koji se nalazio kad je pronađen.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno