Ljudi

Naida Ćatić – Divanhana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naida Ćatić – Divanhana- Naš sagovornik je vokalna solistkinja Divanhane, Naida Ćatić.

  • Početkom mjeseca novembra predstavljeni ste kao nova članica popularnog bosanskohercegovačkog benda Divanhana. Recite nam kako je došlo do saradnje i kako ste se snašli u novom izazovu u svojoj karijeri?

Naida Čatić: Obzirom da je bend u januaru prošle godine krenuo u realizaciju novog albuma, ostavljen je prostor za saradnju i sa gostujućim umjetnicima. Na moje veliko zadovoljstvo, izbor je pao na mene. Kroz nekoliko kreativnih druženja tokom snimanja u studiju u Sarajevu, došli smo na ideju da je pjesma “Ciganka sam mala” idealan reprezent sudara energija između Divanhane i mene. Ipak, osjećam da najbolje tek dolazi, da je vrlo uzbudljiva muzička pustolovina pred nama.

  • Kako će Divanhana da zvuči sa Vama kao novim vokalom?

Naida Čatić: Svaki od interpretatora trudi se biti svoj i drugačiji. Bend Divanhana je definitivno najveći iskorak u mom djelovanju kroz muziku i smatram da tek sada počinjem otkrivati moj pjevački sentiment. U meni se izrodila posebna energija koja se najbolje refletkira na sceni. Vrlo je važna povezanost sa publikom i poruka koju šaljem. U zajedničkom radu sa bendom, trudiću se da opravdam očekivanja poštovaoca našeg rada.

  • Iza Vas je niz uspjeha u proteklih par mjeseci; potpisivanje ugovora za britanski ARC Music te objavljivanje novog albuma “Zukva” za svjetsko tržište, recenzije albuma širom svjetskih medija i world music časpisa, intervju za BBC i još mnogo toga. Koji su vam naredni planovi?

Naida Čatić 1Naida Čatić: Da, mnogo toga sjajnog se desilo već sada u ranoj fazi objavljivanja novog albuma, a svakako je kruna lijepoga intervju za BBC, koji je dao priliku našoj muzičkoj priči da obiđe cijelu planetu u svega par dana. Ipak, nastavlja se vrlo dinamčan i uzbudljiv period za Divanhanu. Kao što smo prethodno objavili, pred nama je kako domaća tako i inostrana turneja “Zukva 2016.” Datumi koncerata u Zenici, Brčkom, Tuzli, Banja Luci i Mostaru su već poznati javnosti, ali mnogo njih je u pripremi, te želja nam je zaista koncertirati u što više gradova širom naše divne zemlje. Drago nam je da turneju počinjemo upravo u Zenici, iz koje bend nosi divna iskustva i osjećanja te ima razvijen vrlo blizak odnos sa publikom.

  • Pomenuste koncertnu turneju širom BiH koja startuje upravo u Zenici. Šta ste pripremili za zeničku publiku 12. februara u BNP-u?

Naida Čatić: U proteklom periodu proveli smo mnogo vremena u kreativnom radu i pripremi novih pjesama. Svaka od tih pjesama je posebna priča, te se nadam da ćemo pronaći put do onih koji će tu noć biti s nama. Svi u našem malom kolektivu ovog momenta osjećaju jednu novu energiju i poletnost; rasplamsala se kreativnost zadnjih dana i zaista željno isčekujemo da zakoračimo na daske zeničkog Narodnog pozorišta kako bi svu divnu energiju koju osjećamo podjelili sa našom dragom publikom – našom rajom.

  • Nakon Zenice slijede i koncerti širom Evrope. Gdje Vas sve publika može čuti?

Naida Čatić: Našu evropsku turneju započinjemo 1. marta koncertom na Kolarcu u Beogradu, odakle nastavljamo dalje sa posjetama nekim od najljepših evropskih metropola poput Berlina, Minhena, Beča, Ciriha i mnogih drugih. U mjesecu martu i aprilu ćemo imati preko 20 koncerata širom Evrope pa ćemo se nakon toga opet malo vratiti kući kako bi nastavili sa koncertiranjima u našoj Bosni i Hercegovini.

  • Imate li neku poruku za zeničku publiku?

Naida Čatić: Volite se, slušajte mamu i tatu, jedite čokoladu, živite sevdah! Vidimo se u BNP-u 12.02.

 

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno