Info

Na simpoziju magistara farmacije 800 učesnika iz BiH i regiona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovim skupom Komora magistara farmacije FBiH pokreće seriju fokusiranih edukacijskih programa usmjerenih na razvijanje i unapređenje kompetencija farmaceuta neophodnih za aktivno preuzimanje navedenih uloga.

“Farmaceutska komora FBiH uspjela na okupiti veliki broj magistara farmacije i veliki broj stručnjaka iz regije, tako da ovaj sedmi simpozij ima međunarodni karakter. Govorit ćemo kompetencijama farmaceuta i novim djelatnostima, kojima se mogu baviti magistri farmacije, i samim tim učvrstit ćemo poziciju magistara farmacije na ljestvici zdravstvenih radnika i društvu uopće. Naša želja je da se magistar farmacije prepozna kao stručnjak za lijekove i kao najdostupniji zdravstveni radnik”, kaže predsjednica Komore magistara farmacije FBiH, Zahida Binakaj.

U radu zeničkog simpozija učestvuje predsjednice farmaceutskih komora Makedonije, Srbije i Kosova, sa saradnicima, a svoja najnovija naučna saznanja prezentirat će stručnjaci iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Vijesti



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno