Rekreacija

Na Kamberovića polju uskoro košarka i pod reflektorima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Kamberovića polju uskoro košarka i pod reflektorima – Nakon što su proteklog ljeta obnovljeni, košarkaški tereni na Kamberovića polju, već na proljeće trebali bi biti i osvijetljeni.

Federalno ministarstvo kulture i sporta dodijelilo je Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici 15.000 konvertibilnih maraka, što će biti iskorišteno za postavljanje rasvjete na dva betonska terena koji su na raspolaganju zeničkim sportistima, ali i rekreativcima.

Direktor javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Feđa Jovanović kaže da su aplicirali na javni poziv Federalnog ministarstva za kulturu i sport sa ovim projektom.

– Detaljno smo prezentirali značaj ove rekreativne i sportske zone za sve građane Zenice. Na naše zadovoljstvo u Ministarstvu smo naišli na razumijevanje i odabrani smo među subjekte kojima su dodijeljena sredstva. Ugovor smo već potpisali i sredstva će uskoro biti operativna. Ona neće biti dovoljna da se u cjelosti realizuje projekat, ali uz sopstvena sredstva i druge izvore za koje smo uvjereni da ćemo iznaći, ove aktivnosti uspješno bismo trebali realizirati već na proljeće – ističe Jovanović.

Kamberovića polje je žila kucavica sportskog života u gradu i veliki broj sportskih kolektiva svoj trenažni proces i takmičenja svih uzrasta i selekcija obavljaju na ovom prostoru. U Javnom preduzeću namjeravaju ovu jedinstvenu rekreativnu i sportsku zonu obogatiti novim sadržajima, a postojeće urediti i učiniti u što većoj mjeri dostupnim za građane Zenice svih generacija.

– Ljetos smo uspjeli obnoviti dva košarkaška i dva odbojkaška betonska terena. Za odbojkaške terene smo odmah iznašli i mogućnost za postavljanje rasvjetnih tijela. Izuzetno smo zadovoljni što se ovi tereni jako puno koriste, rekao bih cjelodnevno. Kada su u pitanju košarkaški tereni, postavljanjem reflektora ćemo omogućiti da se igra i tokom večernjih sati, što posebno dolazi do izražaja u ljetnim mjesecima kada su dnevne temperature ekstremno visoke.

Na tim terenima košarku igraju rekreativci, ali tereni su na raspolaganju i našim klubovima i školama košarke za njihove treninge i rad. Kamberovića polje je velika blagodat za sve nas i moramo učiniti sve da ovaj prostor sačuvamo i omogućimo da naši sugrađani, a posebno najmlađi, što više vremena provedu u ovom zelenilu i lijepom ambijentu. Naša je želja da se osvjetljenje postavi i na atletskoj stazi koju također sve više koriste rekreativci, te na preostalim zonama koje nisu adekvatno osvijetljene – kaže direktor Jovanović koji dodaje da su u ovom preduzeću pripremili veliki broj sličnih projekata kojima bi se i ostali objekti na Kamberovića polju obnovili i doveli u što funkcionalnije stanje.

Dinamika njihove realizacije će u najvećoj mjeri ovisiti o raspoloživim finansijskim sredstvima, a u ovom preduzeću se nadaju da će i drugi subjekti, baš kako je to učinilo Federalno ministarstvo kulture i sporta, prepoznati značaj ovih aktivnosti za Grad Zenicu i njene stanovnike.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno