Zločini

MUP ZDK: krađe u Crkvicama, Kočevi, na Odmutu…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MUP ZDK: krađe u Crkvicama, Kočevi, na Odmutu… – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

U vremenskom periodu od 01.08. do 22.08.2016. godine, u ulici Kočeva, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo S.Š., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U vremenskom periodu od 19.08. do 22.08.2016. godine, u ulici Muftije Šemsekadića, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo B.E., iz kojeg je otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U ulici Odmut, izvršena je teška krađa u pokušaju putničkog motornog vozila marke “VW Golf”, registarskih oznaka RTXP-928, vlasništvo A.R. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U toku noći 21/22.08.2016. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “VW Passat”, registarskih oznaka BW043XM, vlasništvo D.S. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

U mjestu Šareni Hanovi, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “VW Golf II”, registarskih oznaka A51-J-555, vlasništvo H.M. iz Visokog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

U ulici 29. novembar, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo I.R., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina nakita i novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno